У Львові засудили чоловіка за релігійні образи та погрози в інтернеті

У Львові судили чоловіка за релігійні образи в Інтернеті

Обвинувачений ображав та погрожував євангелістським християнам-баптистам

Залізничний районний суд Львова розглянув справу раніше судимого Сергія Ш. Його звинувачують в погрозах і порушені рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань. Обвинувачений ображав та погрожував християнам-баптистам в інтернеті, йдеться у вироку, який оприлюднили 15 серпня в Єдиному державному реєстрі.

Погрожував секретарю релігійної громади

Як встановив суд, влітку 2021 року Сергій Ш. написав та розповсюдив повідомлення з образами та погрозами у Viber секретарю релігійної громади “Центральна Церква Євангельських Християн-Баптистів” Дім Євангелія. Вже в січні 2022 року обвинувачений знову погрожував тій же релігійній громаді, але цього разу надіслав повідомлення адміністратору Viber-спільноти.

У судовому засіданні обвинувачений свою винуватість визнав повністю, дав покази про те, що на ґрунті особистих неприязних відносин з вірянами-баптистами, за допомогою свого мобільного телефона створив у додатку Viber повідомлення, у якому були наявні образи почуттів громадян у зв`язку з їхніми релігійними переконаннями, а також, містилася погроза вчинити фізичну розправу над вірянами. Вказане повідомлення він скерував на телефон секретаря. Крім цього, 30 січня 2022 року він скерував аналогічне повідомлення з погрозами головному адміністратору. Щиро кається, просить суворо не карати” — йдеться у вироку.

Вивчивши матеріали справи, суд визнав Сергія Ш. винним у кримінальному правопорушенні та призначив йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі. Втім цей термін був поглинутий більш суворим вироком, який винесли обвинуваченому в червні 2024 року. До слова, тоді Сергія Ш. засудили за побиття і грабіж на вокзалі. Він разом зі своїм братом в Приміському залізничному вокзалі напав на працівника оператора мобільного звʼязку “Київстар”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності