• Головна
  • Новини Львова
  • Львівська футбольна команда "Покрова АМП" перемогла в найбільшому інклюзивному турнірі Європи

Львівська футбольна команда "Покрова АМП" перемогла в найбільшому інклюзивному турнірі Європи

Львівська футбольна команда "Покрова АМП" стала переможцем найбільшого інклюзивного турніру Європи

У фіналі міжнародного турніру "Покрова АМП" зустрілась з англійським "Евертоном"

Футбольна команда військових з інвалідністю зі Львова "Покрова АМП" стала переможцем турніру International Helvetia Cup у Швейцарії. Про це 14 серпня повідомили в Управлінні спорту Львова.

У фіналі міжнародного турніру "Покрова АМП" зустрілась з англійським "Евертоном". “В основний час вирішального поєдинку команди не виявили сильнішого, тож обидва клуби продовжили матч серією пенальті”, — йдеться у повідомленні.

У Львівському управлінні спорту зазначили, що під час пробиття 4 пенальті тренер та гравець “Евертона”, Стівен Джонсон, втратив свідомість. Впродовж тривалого часу медики надавали йому допомогу. Зважаючи на нестандартну ситуацію представниками команд та організаторами змагань було прийнято рішення не догравати матч, а присвоїти перемогу обом колективам.

До слова, турнір Helvetia Cup - це найбільший інклюзивний турнір Європи, в якому беруть участь більше тисячі учасників. Він відбувся у швейцарському Сент-Галлені.

Нагадаємо, ФК "Покрова АМП" – перший футбольний клуб в Україні, створений з військових, які отримали ампутації під час бойових дій. Ініціаторами створення команди були отці салезіяни св.Івана Боско УГКЦ. З

Перша гра команди відбулась 12 вересня 2023 року. Клуб є базовою командою Національної збірної України з футболу з ампутацією кінцівок. Вони посіли друге місце в Лізі націй-2023. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності