• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові судили директора благодійного фонду через переправляння чоловіків за кордон

У Львові судили директора благодійного фонду через переправляння чоловіків за кордон

Через переправляння ухилянтів за кордон у Львові судили директора благодійного фонду

Обвинувачений оформлював клієнтів, як водії благодійного фонду

Шевченківський районний суд Львова розглянув справу директора Благодійної організації “Благодійний фонд “Оланта Добро” Івана П., якого звинувачували в організації схеми переправляння військовозобов'язаних за кордон. Завдяки можливостям благодійного фонду, обвинувачений за гроші хотів допомогти чоловікам виїхати за кордон, йдеться у вироку, який оприлюднили 13 серпня в Єдиному державному реєстрі.

Водій благодійного фонду

Як встановив суд, Іван П. влітку 2022 року випадково познайомився з таксистом, який був колишнім військовим. Він хотів виїхати за кордон, щоб придбати автомобіль. Обвинувачений запропонував допомогу в організації виїзду. Також таксист попросив, щоб директор благодійного фонду оформив право виїзду ще двом людям. Свої послуги Іван П. оцінив у 2 тис. доларів і під час отримання грошей його затримали правоохоронці. Таксист сам звернувся до СБУ через те, що почав сумніватися в законності дій переправника.

Дивувались, що  розмір оплати за вказану послугу є  невеликий. Проте  документи довго не  повертав, хоча взяв завдаток. Свідок почав хвилюватись, що обвинувачений хоче  його обдурити, що  на кордоні його можуть затримати з цими документами. Тому свідок звернувся до СБУ  з заявою  щодо неправомірних дій.  Проте згодом  обвинувачений  повідомив, що  документи готові” — йдеться у вироку. До слова, після затримання за обвинуваченого внесли близько 200 тис. грн застави.

Вивчивши матеріали справи, суд визнав Івана П. винним в одержанні неправомірної вигоди за вчинення дій з використанням наданих йому повноважень в інтересах того, хто нагадає неправомірну вигоду. Івана П. оштрафували на 76,5 тис. грн та на рік заборонили займати організаційні чи адміністративні посади. Вирок може бути оскаржений.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності