У Львові призовника посадили на три роки через відмову від служби

У Львові військовозобовʼязаного посадили на три роки через відмову від призову

Обвинувачений не захотів служити піхотинцем

Франківський районний суд Львова визнав винним Юрія Д. в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації. На суді обвинувачений пояснив, що не захотів служити в піхоті. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 12 серпня в Єдиному державному реєстрі.

Офіцер запасу

Суд встановив, що 8 грудня 2022 року Юрій Д. повинен був прибути до призовного пункту, щоб його відправили у військову частину. Обвинувачений не зʼявився й ухилився від призову. На суді Юрій Д. пояснив, що він не хотів служити в підрозділі у який його направили.

Не з’явився тому, що його, хотіли відправити у піхоту, а не в той рід військ за яким він проходив військову кафедру. У 1992 році він закінчив військову кафедру та йому було надано звання офіцера запасу та військово-облікову спеціальність командир БМП, танкіст. Натомість йому пояснили, що його відправляють в Горлівку, Донецької області, командиром мотострілецького взводу. Інших направляли на підготовку, а його зразу у військову частину” — йдеться у вироку.

Юрій Д. свою вину визнав повністю та запевняв суд, що “намагатиметься якимось чином усунути наслідки”. Однак він так і не спромігся запевнити суд, як саме він розв'яже питання своєї мобілізації. Вивчивши матеріали справи, суддя Василь Кузь визнав Юрія Д. винним у вчинені кримінального правопорушення та призначив йому три роки позбавленні волі. На вирок можна подати апеляцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності