• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові попрощаються із загиблим польським добровольцем, який заповів бути похованим на Личакові

У Львові попрощаються із загиблим польським добровольцем, який заповів бути похованим на Личакові

Лампадка

Прощання відбудеться 14 серпня о 14:00 годині у Гарнізонному храмі

14 серпня у Львові відбудеться прощання із захисником України, громадянином Польщі Пшемиславом Расевичем-Кучинським. Про це ввечері 13 серпня повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

“Чоловік народився в місті Гдиня. Займався волонтерською та громадською діяльністю”, — йдеться у повідомленні.

У Львівській міській раді також зазначають, що Пшемислав Расевич-Кучинський (02.05.1988-06.08.2024) закінчив середню економічну школу у місті Гдиня. “Активно займався громадською діяльністю та допомагав тим, хто цього потребував. Співорганізовував різноманітні фестивалі та культурні заходи, успішно поєднуючи соціальну, благодійну та культурну роботу. Свій вільний час присвячував гірському туризму та трекінгу”, — повідомляють у міськраді.

Також займався волонтерською діяльністю у місті Гродно (Республіка Білорусь), однак після початку політичних переслідувань активістів був змушений покинути країну.

Із початком повномасштабного вторгнення Російської Федерації Пшемислав прийняв рішення долучитися до захисту України від російських загарбників. Брав участь у боях на східному та південному напрямках у складі Міжнародного легіону.

Загинув при виконанні завдання. “Пшемислав заповів, щоб його поховали у Львові на Личаківському кладовищі”, — зазначив Андрій Садовий. Прощання відбудеться 14 серпня о 14:00 годині у Гарнізонному храмі.

У Пшемислава Расевича-Кучинського залишилися два дідусі, бабуся, дядько з родиною та кохана дівчина.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності