• Головна
  • Новини Львова
  • Директора львівського інституту проектування оштрафували за невиплату зарплати 72 працівникам

Директора львівського інституту проектування оштрафували за невиплату зарплати 72 працівникам

Директор львівського інституту заборгував зарплату 72 робітникам

Директор “Містопроекту” не сплатив працівникам у березні цього року 1,73 млн грн, а в квітні — 1,69 млн грн

Франківський районний суд Львова постановив оштрафувати директора державного підприємства “Державний інститут проектування міст “Містопроект” за порушення трудового законодавства. Володимир Ходак заборгував зарплати 72 працівникам інституту.

Директор не сплачував зарплату протягом трьох місяців

Згідно з матеріалами справи, під час перевірки 13 червня у підприємстві “Містобуд” виявили заборгованість із виплати заробітної плати працівникам. Зокрема, 72 співробітникам не було виплачено зарплату за березень цього року на суму 1,73 млн грн та за квітень на суму 1,687 млн гривень. Крім того, на момент перевірки не було виплачено зарплату і за травень.

Суддя Світлана Мартьянова, розглянувши матеріали справи, визнала директора підприємства винним у порушенні трудового законодавства. Враховуючи визнання вини та щире каяття, суд наклав на директора штраф у розмірі 510 грн. Додатково Володимир Ходак сплатить судовий збір 606 грн.

Порушник має сплатити штраф протягом 15 днів з дня вручення постанови. У разі несплати в установлений термін, сума штрафу подвоюється. Це рішення може бути оскаржене протягом десяти днів з дня його винесення.

До слова, за даними аналітичної системи YouControl, Державний інститут проектування міст "Містопроект" зареєстрований у Львові на вулиці Генерала Чупринки. Діє інститут майже 26 років і займається здебільшого діяльністю у сфері архітектури. Також підприємство надає в оренду нерухомість і постачає готові страви.

Нагадаємо, у липні у Стрию директора місцевого підприємства оштрафували за понаднормову роботу підлеглих. Підлеглі директора ПРАТ "Галенергобудпром" протягом п’яти місяців працювали більше встановлених 40 годин на тиждень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності