У Львові судили чоловіка за спробу підпалу поліцейського автомобіля

У Львові судили чоловіка за спробу підпалу поліцейського автомобіля

Зловмисника зупинили сусіди

Франківський районний суд Львова розглянув справу Євгена Б., який намагався підпалити автомобіль Škoda Rapid, що належав Головному управлінню Національної поліції у Львівській області. Обвинувачений встиг облити автівку пальним, але його зупинили сусіди, йдеться у вироку, який оприлюднили 9 серпня в Єдиному державному реєстрі.

Розізлився через припаркований поліцейський автомобіль

Як встановив суд, інцидент трапився ввечері 21 травня 2024 року у Львові, однак точної адреси в матеріалах справи не вказано. Підпалити автомобіль Євгену Б. завадили його сусіди, які побачили, що він облив бензином автівку. Škoda належала сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Львівського районного управління поліції. На суді зловмисник пояснив, що хотів підпалити автомобіль через те, що розізлився.

Свою вину в інкримінованому кримінальному правопорушенні визнав повністю та пояснив, перебував біля свого будинку та смажив шашлик. Біля цього ж будинку був припаркований його автомобіль. Коли він підійшов до свого автомобіля, то побачив там припаркований автомобіль з поліцейським номерним знаком. Він розізлився та декілька разів копнув по колесу, щоб спрацювала сигналізація. У цей час в нього виник умисел підпалити авто. Для цього він взяв у товариша каністру та шланг і підійшов до свого автомобіля, набрав бензину та облив поліцейський автомобіль. При цьому у нього в кишені була запальничка, якою він планував скористатися для підпалу” — йдеться у вироку.

Вивчивши матеріали справи та зважаючи на каяття підсудного, суд визнав винним Євгена Б. у незакінченому замаху на знищення чужого майна. Йому призначили чотири роки позбавлення волі, але звільнили від покарання та встановили два роки іспитового терміну. Вирок може бути оскаржений.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності