Міська рада просить львів’ян не годувати з рук білок в парках

Львівʼян закликали не годувати з рук білок в міських парках

Нещодавно білка подряпала у парку вагітну жінку

Міська рада закликала мешканців Львова не годувати з рук білок під час прогулянок в парках. Львівʼянам порадили дотримуватись дистанції й залишати їжу на відстані, якщо хочеться нагодувати тварину. Нещодавно в парку білка подряпала вагітну жінку. Про це 7 серпня повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Білки — переносники хвороб

Як зазначили в міській раді, білки можуть вкусити або подряпати людину, що потягне за собою тривале лікування. Гризуни є переносниками небезпечних хвороб таких як лептоспіроз і сказ. Директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович розповів про випадок, коли білка подряпала вагітну жінку, коли вона хотіла з руки погодувати гризуна. “В результаті жінка окрім переляку отримала набряк лімфовузлів. На щастя, все закінчилось добре, але була ось така неприємна історія” — зазначив Ігор Антахович.

Також він зазначив що до того ж не усім можна годувати білок. “Не можна годувати білок хлібом чи печивом, бо це шкодить їхньому здоров’ю. Найкращі смаколики для них — сухофрукти та горіхи. Є випадки, коли львів’яни залишають у парках, зокрема в смітниках, залишки чипсів, сухариків, і білки теж можуть це їсти. А це шкодить їм”, — розповів Ігор Антахович.

Нагадаємо, в кінці червня під час прогулянки Стрийським парком у Львові 25-річну дівчину покусала білка. Львів’янка хотіла погодувати тваринку, але та натомість вкусила її за руку. Дівчина відчула слабість, її госпіталізували. Потерпілій після інциденту зробили щеплення від сказу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності