• Головна
  • Новини Львова
  • Помер депутат першого демократичного скликання Львівської міськради Зиновій Саляк

Помер депутат першого демократичного скликання Львівської міськради Зиновій Саляк

Зиновій Саляк та Стефанія Шабатура

Зиновій Саляк помер на 76 році життя

На 76-му році життя після важкої хвороби відійшов у вічність Зиновій Саляк, депутат Першого демократичного скликання Львівської міської ради. Про це 6 серпня написав на своїй сторінці у Facebook міський голова Львова Андрій Садовий.

“Пан Зиновій був одним із трьох відважних людей, які у 1990 році вперше підняли Прапор України над Ратушею у Львові. Разом із ним тоді були Євген Шморгун та Стефанія Шабатура. До останнього дотримувався цієї традиції і навіть у поважному віці щороку підіймав наш стяг”, — йдеться у повідомленні.

Додамо, 3 квітня 1990 року рішення підняти синьо-жовтий прапор на будівлі міської Ратуші ухвалили депутати першого демократичного скликання під головуванням Богдана Котика на сесії Львівської міської ради. Зиновій Саляк так пригадував ті події: “З висоти пташиного польоту я бачив, скільки було тут людей на площі, чути було, як кричали "Слава Україні!". Коли ми зійшли вниз, люди плакали просто. Взагалі нашому поколінню дуже пощастило. Ми були свідками підняття прапору над Верховною Радою України, депутати їздили тоді. Наш "десант" висадили так само. Нам пощастило".

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності