• Головна
  • Новини Львова
  • П’яний за кермом: у Львові суд оштрафував пенсіонера на 25 тис. грн за пропозицію хабаря патрульним

П’яний за кермом: у Львові суд оштрафував пенсіонера на 25 тис. грн за пропозицію хабаря патрульним

У Львові суд оштрафував пенсіонера на 25 тисяч гривень за пропозицію хабаря патрульним

Патрульні затримали чоловіка п’яного за кермом — він намагався дати їм 500 євро хабаря

Сихівський районний суд оштрафував пенсіонера Богдана З., який пропонував 500 євро хабаря поліцейським. Правоохоронці зупинили чоловіка родом із Івано-Франківської області за кермом у нетверезому стані. Про це йдеться у вироку, яку оприлюднили 5 серпня у Єдиному державному реєстрі.

Алкоголь в крові у 10 разів перевищував норму

За даними справи, 30 березня близько 20:15, патрульні зупинили водія автомобіля Renault Megane на вулиці Зеленій, 301 у Львові. Після проведення перевірки виявилося, що рівень алкоголю в крові водія становив 1,96 проміле, що у 10 разів перевищує допустиму норму. Розуміючи, що йому загрожує адміністративне покарання за керування транспортним засобом у стані сп'яніння, Богдан З. вирішив запропонувати поліцейським хабар — 500 євро.

На суді з'ясувалося, що обвинувачений — пенсіонер, одружений, працює електромонтером та має постійне місце проживання. Раніше до кримінальної відповідальності він не притягувався. Суд визнав чоловіка винним у пропозиції неправомірної вигоди службовій особі. При винесенні вироку суд врахував пом'якшуючі обставини, такі як визнання вини, щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

Суд призначив покарання у вигляді штрафу 25 500 гривень, так як позбавлення волі при цих обставинах становитиме надмірний тягар для чоловіка, а обмеження волі не можу бути застосовано, як до особи пенсійного віку. Вирок ще можна оскаржити.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності