Львівський суд залишив під вартою підозрюваного у вбивстві Фаріон

Львівський суд залишив підозрюваного у вбивстві Фаріон під вартою

Підозрюваний був присутнім на засіданні через відеозв’язок

У понеділок, 5 серпня, Львівський апеляційний суд розглянув скаргу з боку захисту підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон В’ячеслава Зінченка. Адвокат підозрюваного вимагав скасувати рішення Галицького районного суду про тримання юнака під вартою, та замінити цей запобіжний захід цілодобовим домашнім арештом з носінням електронного браслета. Суд відхилив апеляцію, та залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Під час судового засідання захисник обвинуваченого Ігор Сулима заявив, що “у слідства немає достатньо доказів, щоб підозрювати В’ячеслава Зінченка у вбивстві Ірини Фаріон”. Зокрема він знову наголосив на показаннях свідків, в яких ріст імовірного вбивці не збігався зі зростом його підзахисного, а також поставив під сумнів висновки про схожість юнака із людиною на деяких скриншотах із камер спостереження.

Натомість сторона обвинувачення розкритикувала адвоката В’ячеслава Зінченка за “виривання доказів із контексту”. Прокурор запевнив, що попри суперечливість деяких окремих доказів, обвинувачення має достатньо підстав, щоб підозрювати 18-річного мешканця Дніпра. До того ж тримання під вартою у цьому випадку правоохоронці вважають необхідним, оскільки через місце проживання та місце проведення слідства неможливо забезпечити належну присутність В’ячеслава Зінченка під час слідчих дій, контролювати його пересування та належним чином слідкувати за його діями.

Апеляційний суд Львова ухвалив рішення відхилити скаргу сторони захисту та залишити підозрюваного під вартою.

На засіданні був присутній батько підозрюваного В’ячеслава Зінченка. Він розповів, що його син був учасником руху “Права молодь” – молодіжного крила “Правого Сектора”. Також батько підтвердив, що син закінчив курси керування БПЛА саме у Львові.

Повна версія інтерв’ю батька В'ячеслава Зінченка

Нагадаємо, 26 липня суд призначив підозрюваному у вбивстві Ірини Фаріон тримання під вартою. Після цього адвокат підозрюваного заявив журналістам, що буде оскаржувати ухвалу в апеляційному суді. В’ячеславу Зінченку оголосили підозру в умисному вбивстві. За цією статтею йому може загрожувати до 15 років ув’язнення.

Вбивство Ірини Фаріон 19 липня. Правоохоронці затримали 18-річного хлопця у нього вдома в Дніпрі на шостий день після вбивства. Згодом міністр внутрішніх справ розповів про деталі розслідування вбивства Ірини Фаріон.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності