Міська рада Львова за 2 млн грн оновить топографічні плани міста

Фото Львова з висоти

Востаннє топографічні плани оновлювали 10 років тому

Львівська міськрада у п’ятницю, 2 серпня, оголосила тендер на виготовлення топографічних планів Львова масштабом 1:2000 м. За 2 млн грн з міського бюджету, підрядник має розробити топографічні плани тих частин міста, де з’явилися нові забудови, щоб надалі інформація містобудівного кадастру була актуальною, про це LVIV.MEDIA розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Як розповів Антон Коломєйцев, оновлення топографічних планів  потрібне для того, аби розробити містобудівну документацію, оскільки за законом України, акти мають розробляти на оновленій топографічній основі: “Зараз перед всіма громадами України стоїть питання виготовлення комплексних планів території. Цей план виготовляється на основі топографічного знімання. Власне, по населених пунктах навколо міста, які входять в міську територіальну громаду, ми цей план вже виготовили, а залишається оновити по місту Львову, там де це найбільш необхідно”.

Топографічний план оновлять на місцях нових забудов

Топографічні плани оновлять там, де протягом останніх 10 років з’явилося найбільше забудов. Йдеться про 46 квадратних кілометрів Львова. Востаннє топографічне знімання проводили у місті у 2013-2015 роках: “З того часу ми маємо активну забудову і в районі Підголоско, і в районі Північної частини Львова загалом, і в районі Пасічної. Ми власне усі ці частини зачепили (відзняли з допомогою аерозйомки — ред.). А там, де не було ще такої активної забудови, де якісь точкові зміни, то ми фактично будемо використовувати наявне знімання”

Як розповів головний архітектор міста, у населених пунктах, які входять до Львівської територіальної громади, топографічні карти вже виготовили. Тепер же тендер оголосили про оновлення топографічних планів Львова. Виконавця робіт мають обрати 12 серпня. Згідно з умовами тендеру, підрядник має виготовити плани до 1 грудня цього року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності