• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові працівникам парків дозволили складати протоколи на порушників правил вигулу собак

У Львові працівникам парків дозволили складати протоколи на порушників правил вигулу собак

Вигул собак у Львові: працівники парків штрафуватимуть порушників

Контролюватимуть власників собак у Стрийському парку та парку “Знесіння”

Працівникам ще трьох комунальних підприємств у Львові дозволили штрафувати власників собак за порушення правил вигулу тварин у парках. Таке рішення ухвалив виконком Львівської міської ради 2 серпня.

Патрульна поліція погодилась виїжджати на виклики

Тепер, окрім працівників ЛКП "Муніципальна варта", складати протоколи на порушників зможуть співробітники ЛКП "ЛЕВ", регіонального ландшафтного парку "Знесіння" та Стрийського парку. Керуюча справами виконкому Наталія Алєксєєва пояснила, що таке рішення прийняли через великі території парків, де часто вигулюють собак. На думку міської влади, працівники цих установ повинні мати право реагувати на порушення, які вони помічають.

“В нас залишається основним контролюючим органом в цьому питанні ЛКП “Муніципальна варта”. Але зважаючи на те, що у нас є великі території парків і інші ЛКП, які в міру своїх основних обов’язків, на нашу думку, повинні мати право складати протокол у випадку виявлення порушень. Тому цим рішенням ми доповнюємо перелік ЛКП. Працівники цих парків отримають право складати протоколи”, — пояснила Наталія Алєксєєва.

Також вона повідомила, що у патрульній поліції запевнили, що готові підтримати комунальні служби і виїжджати на виклики, якщо при оформленні протоколів чи спілкуванні з власниками собак виникатимуть конфлікти.

До слова, КУпАП передбачає такі порушення правил вигулу собак у парках:

  • Вигул у громадських місцях незареєстрованих собак;
  • вигул собак, що внесені до переліку небезпечних порід, без повідків та намордників;
  • неприбирання власником тварини її екскрементів.

Штраф за такі порушення складає від 170 до 340 грн. Якщо ж наслідок порушення була заподіяна шкода здоров’ю людини або її майну, покарання передбачає штраф від 1700 до 3400 грн з можливою конфіскацією собаки.

Нагадаємо, на попередньому засіданні виконкому погодили облаштування нових зон у парку "Горіховий гай". Йдеться про новий спортивний майданчик та місце для вигулу собак.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності