У Львові засудили на три роки тюрми псевдоволонтера

У Львові суд посадив на три роки тюрми псевдоволонтера

Шахрай повинен був купити автівку військовому, але обдурив його

Залізничний районний суд Львова розглянув справу львівʼянина Юрія К. Обвинувачений домовився з військовим, що купить йому автомобіль, а після отримання грошей він витратив їх на власні потреби. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 31 липня в Єдиному державному реєстрі.

Honda CR-V

В лютому 2023 року Юрій К. домовився зі своїм знайомим військовослужбовцем, що він придбає та прижене з-за кордону автомобіль для потреб його бригади. Військовий на початку квітня 2023 року перерахував шахраю 89 тис. грн на купівлю Honda CR-V. Після того, як Юрій К. отримав кошти — він зник. Гроші шахрай витратив на власні потреби.

Обвинувачений надав письмову заяву, у якій зазначає, що свою вину у вчиненні кримінального проступку беззаперечно визнає, згідний із встановленими досудовим розслідуванням обставинами, а також згідний з розглядом обвинувального акта у спрощеному провадженні без проведення судового розгляду у судовому засіданні” — йдеться у вироку.

Відтак суд визнав Юрія К. винним у шахрайстві та призначив йому три роки позбавлення волі. Позаяк запобіжний захід зловмиснику не обирався, то строк відбуття покарання рахуватимуть з моменту його ставання на облік у виправному центрі. До слова, в кінці липня 2024 року поліція повідомила, що правоохоронці викрили Юрія К. Зловмисника викрили дізнавачі спільно з оперативниками кримінальної поліції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності