Богдана Москва не змогла скасувати арешт на своє майно

Суд відхилив апеляцію: Москва не змогла повернути арештоване майно

Суд залишив у силі рішення про арешт коштів, телефону та автомобіля Богдани Москви

Суд не задовольнив апеляційні скарги щодо скасування арешту на майно адвокатки Богдани Москви, яку раніше затримали за підозрою у хабарництві. Підозрювана подала апеляційні скарги, оскаржуючи арешт грошей, мобільного телефону та автомобіля. Інформацію LVIV.MEDIA підтвердили у Івано-Франківському апеляційному суді.

Арешт нерухомості не оскаржувався

Адвокатка Богдана Москва, яка перебуває під слідством за підозрою у хабарництві, спробувала оскаржити рішення про арешт свого майна. Вона подала апеляційні скарги, намагаючись скасувати арешт, накладений на її гроші, мобільний телефон iPhone Pro Max 15 та автомобіль Toyota Land Cruiser. Проте, колегія суддів Івано-Франківського апеляційного суду, розглянувши обидві скарги, дійшла висновку про доцільність залишити в силі попередні рішення та не задовольнила апеляційні скарги.

Нагадаємо, 17 липня суд арештував мобільний телефон, валюту на майже 1,5 млн грн, які жінка мала при собі під час затримання, автомобіль Toyota Land Cruiser, земельну ділянку і квартиру. Тоді, адвокати стверджували, що вилучені долари та євро належать доньці підозрюваної, Роксолані, і були призначені для ремонту її житла та закордонної поїздки. На підтвердження надали декларацію Роксолани. Стосовно телефону, захист наполягав, що його вилучили з порушеннями та що він може містити адвокатську таємницю. Попри ці аргументи, суд залишив арешт на гроші та телефон у силі, вважаючи їх важливими доказами у справі про хабарництво.

Нагадаємо, Богдану Москву арештували 5 липня через підозру в організації схеми ухилення від мобілізації. Адвокатка за хабар пообіцяла повпливати на медиків і працівників ТЦК, щоб допомогти чотирьом чоловікам уникнути мобілізації.

Суд призначив зловмисниці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави — 1 млн 816 тис. 800 грн. Хоч захисник Богдани Москви й вимагав зменшити суму застави через відсутність у підозрюваної таких грошей, але, вже на наступний день після рішення жінка внесла заставу та вийшла з-під варти.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності