У Львові почали встановлювати спеціальні кассельські бордюри

У Львові на проспекті Чорновола встановлюють інклюзивні бордюри

Завдяки новим бордюрам громадський транспорт зможе під'їжджати до зупинки впритул

Під час облаштування зупинки громадського транспорту на проспекті Чорновола почали встановлювати кассельські бордюри. Про це 31 липня повідомила громадська організація “Зручне місто”. Цей тип бордюру використовують для адаптації простору для маломобільних груп людей.

Ремонт на проспекті Чорновола

Як зазначає ГО “Зручне місто”, це спеціальний тип бордюру для платформи зупинки громадського транспорту, що дає змогу автобусам і тролейбусам під'їхати впритул до платформи.

Колесо торкається до випуклої форми бордюру і водій відчуває платформу, але водночас не боїться подряпати корпус автобуса. Разом з правильною висотою платформи, низьким рівнем підлоги салону це дає змогу користувачам колісного крісла потрапити в транспорт без пандусів і сторонньої допомоги” — йдеться у повідомленні організації.

Ремонт зупинки на просп. Чорновола, 39 почався у понеділок, 29 липня. Там мають перекласти дорожнє покриття, змонтувати водовідвідні лотки, облаштувати підвищену посадкову платформу. Також на зупинці буде тактильна плитка двох видів, а на пішохідних переходах поруч  - понижені бордюри. Роботи коштуватимуть майже 950 тис. грн та триватимуть до двох місяців.

Кассельські бордюри першими в Україні почали встановлювати у Вінниці в 2019 році. Як повідомляє видання Хмарочос, бордюри такого типу вперше застосували та занесли у будівельні норми у 1996 році в німецькому місті Кассель. Тоді в Німеччині розпочався серійний випуск автобусів із низькою підлогою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності