У Львові суд на три роки увʼязнив чоловіка за відмову від мобілізації

У Львові суд увʼязнив чоловіка за відмову від мобілізації

Обвинувачений пройшов ВЛК, втім відмовився мобілізуватись

Шевченківський районний суд Львова визнав винним Віталія Н. в ухилені від мобілізації. Львівʼянин пройшов військово-лікарську комісію й отримав повістку про прибуття до війська, але відмовився мобілізуватись, йдеться у вироку, який оприлюднили 29 липня в Єдиному державному реєстрі.

Ухилення від мобілізації під час воєнного стану

У березні 2024 року Віталій Н. пройшов ВЛК та був визнаний придатним до військової служби. на наступний день чоловік отримав повістку, згідно з якою через 10 днів повинен був прибути у військо. Проте в зазначений термін обвинувачений не прийшов і навмисно ухилився від мобілізації. На судовому засіданні Віталій Н. повністю визнав свою вину.

Злочин, вчинений обвинуваченим є нетяжким. Обставини, що пом`якшують покарання обвинуваченому — це щире каяття, активне сприяння у розкритті кримінального правопорушення. Суд вважає за необхідне призначити йому покарання в межах санкції, передбаченої статтею, за якою кваліфіковано злочин. Саме таке покарання відповідатиме загальним засадам призначення покарання, оскільки його виправлення та перевиховання можливе лише в умовах ізоляції від суспільства” — йдеться у вироку.

Суддя Руслан Єзерський визнав Віталія Н. винним в ухиленні від призову на військову службу та призначив йому три роки позбавлення волі. Суд не обирав обвинуваченому запобіжний захід, отже строк відбуття покарання рахуватиметься з моменту потрапляння зловмисника у тюрму.

До слова, Віталі Н. вже раніше був засуджений за статтею про хабар поліцейським. Віталій Н. пропонував понад 20 тис. грн поліцейським, за те, щоб ті не складали на нього протокол про порушення ПДР. Він не мав водійського посвідчення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності