• Головна
  • Новини Львова
  • Львівська міськрада відсудила у власника стоянки 300 тис. грн за користування землею в центрі міста

Львівська міськрада відсудила у власника стоянки 300 тис. грн за користування землею в центрі міста

Львівська міськрада відсудила у власника стоянки 300 тис. грн

ПП “Кемпі-плюс” протягом двох років не платила за оренду

Львівський господарський суд задовольнив позов Львівської міської ради до приватного підприємства "Кемпі-Плюс" про стягнення 300 тис. грн за користування земельною ділянкою. “Кемпі-плюс” упродовж майже двох років користувалось земельною ділянкою у центрі міста, за яку не сплачувало орендну плату, йдеться у рішенні, яке оприлюднили у вівторок, 29 липня, у Єдиному державному реєстрі.

Компанія користувалась землею без договору оренди

Згідно з матеріалами справи, підприємство орендувало земельну ділянку площею 1848 кв. м на вулиці Короленка, 8а у Львові ще з 2007 року, постійно продовжуючи договори оренди. Однак у січні 2019 року Львівська міська рада скасувала чергову ухвали про продовження договору оренди “у зв`язку з ухиленням ПП «Кемпі-Плюс» від укладення договорів оренди землі”. Однак після цього підприємство продовжувало користуватись ділянкою, на якій розташована його автостоянка. Відтак міська рада розрахувала заборгованість підприємства за період з лютого 2021 до грудня 2023 року і звернулась до суду з вимогою стягнути 312 тис. 962 грн безпідставно збережної вимоги.

Відповідач заперечив проти позову, стверджуючи. що міська рада не може односторонньо визначати розмір орендної плати не укладаючи відповідного договору. Окрім того, підприємство весь цей час сплачувало за ділянку земельний податок.

Втім суд дійшов висновку, що міська рада визначила орендну ставку землі правомірно. Він також перевірив розрахунки позивача і визнав їх правильними. Відтак суд вирішив стягнути з ПП “Кемпі-Плюс” на користь Львівської міської ради 313 тис. грнбезпідставно збережених коштів” та ще 4,7 тис. грн судового збору. На рішення суду ще можна подати апеляцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності