Фракція "Голос" відмовляється від участі в сесії Львівської міськради

Фракція "Голос" відмовляється від участі в сесії Львівської міськради

Депутати вимагають доопрацювання питань про запозичення та створення Unbroken University

Фракція "Голос" оголосила, що не братиме участі у позачерговому засіданні Львівської міської ради 30 липня. Депутати цієї фракції вважають, що питання, які були винесені на розгляд, недостатньо підготовлені та потребують додаткового вивчення. Про це фракція повідомила на сторінці партії у Facebook.

Не врахували зауважень депутатів

Серед головних причин відмови від засідання — питання про місцеве запозичення, яке знову виносять на голосування без врахування попередніх зауважень фракції. "Голос" наполягає на тому, щоб не приймати рішень про нові позики для будівництва сміттєсортувального заводу, допоки не завершена робота тимчасової контрольної комісії з цього питання і не проведений фінансовий аудит попередніх витрат.

Крім того, депутати "Голосу" критикують проєкт створення Unbroken University — нового медичного вищого навчального закладу, який також знову розглядатимуть на пленарному засіданні. Вони вважають, що не вистачає інформації про концепцію та стратегію роботи цього навчального закладу, а також сумніваються в його необхідності та конкурентоспроможності.

“Зважаючи на те, що дані питання виносяться на розгляд депутатів вже втретє без змін, депутати Голосу будуть ігнорувати дане засідання. Лише після аналізу управлінських рішень, фінансового аудиту кошторисів, висновку тимчасової контрольної комісії міської ради з питань діяльності ЛКП "Зелене місто", депутати Фракції «Голос» прийматимуть рішення щодо можливого отримання кредиту чи пошуку додаткового фінансування для завершення даного обʼєкту”, — йдеться у повідомленні фракції.

Попри відсутність фракції "Голос" на пленарному засіданні зареєструвались 35 депутатів, чого вистачило для початку роботи і сесія вважається повноважною. Зазначимо, що серед присутніх депутатів таки був один представник “Голосу” Тарас Репицький, який зареєструвався в системі.

Міський голова Львова Андрій Садовий попросив письмове пояснення від депутатів, які проігнорували засідання. “Це як дезертирство, коли хтось не приходить, коли є важливі питання, які стосуються життєдіяльності нашого міста. Отримавши персональні пояснення від кожного депутата, ми спробуємо вийти на порозуміння чому так стається”, — заявив Андрій Садовий.

Нагадаємо, у вівторок, 30 липня, повинно відбутися позачергове пленарне засідання Львівської міської ради. На порядку денному — розгляд питань щодо надання дозволів на отримання кредитів комунальним підприємствам міста, а також питання про здійснення запозичення до бюджету Львівської міської територіальної громади. Йдеться про кілька кредитних проєктів загальною вартістю понад мільярд гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності