Мешканці Брюховичів вимагають зупинити будівництво на вул. Широкій

Мешканці Брюховичів вимагають зупинити будівництво на вул. Широкій

Позицію брюхівчан у стінах мерії вперто не чують. Тож мешканці Брюховичів скерували до Андрія Садового лист. Офіційно.

«…Нагадуємо, що Підприємство громадська організація «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця» отримало ділянку в безоплатне довічне користування для будівництва реабілітаційного центру для учасників ООС (АТО) та не сплачує ні земельного податку, ні орендної плати. Однак, шахрайським способом спланували будівництво масштабного комплексу апартаментів та комерційної нерухомості. Заявлене будівництво не відповідає Генеральному плану селища. Детальний план території не виготовлявся. Зміст та наповнення заявленого забудовником проекту суперечать формулюванню містобудівних умов та обмежень.

Проживаючи у селищі, ми, брюхівчани, безпосередньо щодня відчуваємо інфраструктурні негаразди місцевості. І об’єктивно розуміємо, що при будівництві на вул. Широкій, 2 заявленої кількості приміщень, навантаження на мікрорайон буде в рази вище, аніж коли на ділянці функціонував би виключно реабілітаційний центр. Мешкатимуть люди в проектованих апартаментах/готелі тимчасово (оренда) чи на постійній основі – суті проблеми не змінює. Враховуючи кількість вже зведеної в цьому районі житлової нерухомості і тієї, яка ще будується, є очевидним, що реалізація додаткового масштабного апарт-комплексу на куті вул. Широка-Лікарська суттєво вплине на якість та комфорт проживання місцевого населення.

Ми вважаємо, що наявні пропозиції забудовника Sensar Development не враховують інтереси громади, а робоча група у своїй діяльності не досягнула успіхів у­ найважливіших питаннях, поставлених громадськістю. А саме:

  1. Припинення права постійного користування через нецільове використання земельної ділянки.
  2. Виготовлення та затвердження ДПТ чи плану зонування, зміна МУО з урахуванням інтересів громади.
  3. Розробка та використання на ділянці термальних вод, які є придатними для реабілітації ветеранів та інвалідів війни. Забудова ділянки із заляганням термальних вод апартаментами є втратою цінних природних ресурсів.

Тим не менше, на засіданнях робочої групи вже розглядають варіанти угоди із забудовником Sensar Development, який не має та не може мати, згідно із законодавством, жодних прав на земельну ділянку. Ділянку, що перебуває у постійному користуванні Підприємства ГО «Асоціація інвалідів захисників вітчизни», чиїх представників на засіданнях робочої групи жодного разу не бачили.

Таким чином, ми, мешканці смт Брюховичі виступаємо проти укладення будь-яких «мирних угод» з Sensar Development на даному етапі. Наголошуємо ще раз:

  • громадськість підтримує лише будівництво реабілітаційного центру на земельній ділянці по вул. Широка, 2, смт. Брюховичі, під який вона і була надана у безоплатне користування;
  • забаганки забудовника сумістити спорудження реабілітаційного центру з комплексом комерційної нерухомості можуть бути реалізовані виключно за умови виготовлення ДПТ з урахуванням інтересів громади, нових МУО на реабілітаційний центр з готелем і басейнами, зменшення об’єму будівництва;
  • пропозиції з підписанням гарантійних листів, меморандумів тощо замість коригування містобудівної документації - для громади Брюхович є неприйнятними!...»

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності