Музей історії релігії оцифрує 1200 своїх найцікавіших пам’яток

Музей історії релігії

Значна частина колекції музею ніколи раніше не експонувалися

Львівський музей історії релігії розпочав оцифровувати свої експонати й створює онлайн-платформу та єдину базу музейних фондів. Це відбувається в рамках проєкту Українського культурного фонду. Про це 29 липня повідомила Львівська обласна рада.

За результатами проєкту на онлайн-платформі будуть опубліковані фотографії та інформація українською та англійською мовами про 1200 найцікавіших музейних пам’яток. Також створять 3D-моделі 22 археологічних пам’яток з фондової колекції.

У мирний час в нашому музеї експонувалось близько 10 % фондової колекції. Частина з тих пам’яток, що не експонувались в постійній експозиції, презентувались на виставках, публікувались в музейних каталогах та наукових виданнях, але ці видання відомі лише невеликій групі спеціалістів. Значна частина колекції ніколи не була доступна для відвідувачів. А з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, музейні пам’ятки надійно сховані й побачити її немає можливості. Завдяки цифровому архіву кожен охочий зможе вільно досліджувати унікальні артефакти, що розповідають про різні аспекти релігійної культури”, – розповіла координаторка проєкту Надія Полянська.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності