• Головна
  • Новини Львова
  • "Хмельницькобленерго" пропонує Львову газопоршневі двигуни як гуманітарну допомогу

"Хмельницькобленерго" пропонує Львову газопоршневі двигуни як гуманітарну допомогу

Львів отримає гуманітарну допомогу газопоршневих двигунів

На основі цих двигунів у Львові планують збудувати газопоршневу електростанцію

Міністерство енергетики України розподілило чотири газопоршневі двигуни як гуманітарну допомогу для Львова. Їх повинні скерувати з АТ "Хмельницькобленерго". Це стало відомо з проєкту ухвали, який оприлюднили 26 липня на офіційному порталі міської ради Львова.

"Львівтеплоенерго" безоплатно може отримати 4 LNG двигуни

Як вказано у пояснювальній записці до проєкту ухвали, 21 червня на засіданні робочої групи з питань організації гуманітарної допомоги в енергетичній галузі при Міністерстві енергетики України вирішили розподілити ЛМКП "Львівтеплоенерго" 4 LNG двигуни, які передаються на безоплатній основі. Згідно з документом отримувачем гуманітарної допомоги від "Хмельницькобленерго" стане міське комунальне підприємство "Львівтеплоенерго". Планується, що на основі цих двигунів у Львові збудують газопоршневу електростанцію. Вона зможе одночасно виробляти як електричну, так і теплову енергію.

Крім того, у прокаті ухвали міська рада підтверджує свій намір брати участь у спільному проєкті Міністерства енергетики України та Програми розвитку ООН в рамках програми "Build back greener". Для цього перший заступник міського голови та заступник з питань житлово-комунального господарства підпишуть відповідний меморандум про співпрацю. Якщо депутати приймуть ухвалу на сесії міськради, то "Львівтеплоенерго" відповідатиме за впровадження нового обладнання згідно з міською програмою встановлення газопоршневих когенераційних установок.

Нагадаємо, 26 червня у Львівській міськраді розпочали розгляд проєкту встановлення міні-ТЕЦ за понад 650 млн грн, а вже 4 липня на сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу про затвердження програми з встановлення міні-ТЕЦ вартістю у понад 650 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності