У Львові на 8 років тюрми засудили колишнього бойовика угруповання “ЛНР”

У Львові на 8 років тюрми засудили колишнього бойовика ЛНР

Він проходив службу в лавах терористичного утворення у 2017 році і був затриманий у 2021 році в Києві

Галицький районний суд Львова судив громадянина України Дмитра Т. за статтею про участь та сприяння терористичній групі чи організації. Обвинувачений у 2017 році проходив службу у лавах незаконного збройного угруповування “ЛНР”. Про це йдеться у вироку, який опублікували 22 липня в Єдиному державному реєстрі.

Колаборанта затримали в Києві

Як встановив суд, Дмитро Т. в березні 2017 року, діючи з ідеологічних та корисливих міркувань, добровільно вступив до лав другого армійського корпусу незаконного збройного угруповування “ЛНР”. Він пробув в рядах незаконного угруповування рік. Втім на суді Дмитро Т. свою вину не визнав, виправдовуючи своє проживання на тимчасово окупованій Луганщині сімейними обставинами. Після 2014 року зловмисник, разом із дружиною та дітьми переїхав до Києва, втім повернувся на тимчасово окуповану територію Луганщини, щоб зберегти шлюб. Згодом, після закінчення строку служби, знову повернувся до столиці де і був затриманий СБУ.

У 2017 році його жінка повернулася в Довжанськ, а він поїхав за нею для того, щоб зберегти сім`ю, а тому деякий час там проживав, влаштувався на роботу та ремонтував автомобілі. У столиці проживав вже з іншою сім`єю до 2021 року, до часу його затримання працівниками СБУ. Також вказує на те, що в Довжанську він перебував у 2017 році, протягом трьох місяців, військову службу не проходив, військової форми не мав”, — йдеться у вироку.

Під час обшуків в зловмисника знайшли телефони та SIM-карти з яких слідство встановило, що Дмитро. Т неодноразово спілкувався з іншими військовими “ЛНР”. Також слідчі зафіксували розмови обвинуваченого з батьками, в яких він розповідав про свою службу в лавах терористичних угрупувань. До того ж у російській соцмережі знайшли фото, які засвідчують його службу. Один зі свідків на суді, який служив у тій же ж військовій частині, що й підсудний, підтвердив, що бачив Дмитра Т. у військовій формі.

Вивчивши матеріали справи, суд визнав винним Дмитра Т. і призначив йому вісім років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності