Львівська міськрада додала до переліку перейменувань ще три вулиці

ЛМР додала до переліку перейменувань три вулиці рекомендовані ОВА

Йдеться про вулиці Космонавтів у Рудному та Винниках, а також Василя Дідушка у Львові

У вівторок, 23 липня, депутати Львівської міської ради прийняли рішення внести ще три вулиці до переліку рекомендованих до перейменування. Нові назви для них має визначити робоча група при міській раді.

Перейменують дві вулиці Космонавтів

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко пояснив, що після зустрічі з колегами з комісії Львівської обласної військової адміністрації з перейменування, у міськраді вирішили додати до переліку кілька вулиць, запропонованих ОВА. Зокрема, це вулиці Космонавтів у Рудному та Винниках, а також вулиця Василя Дідушка у Львові. Щодо неї, міська комісія проведе додаткове вивчення біографічних фактів.

“Ми мали вчора зустріч з керівником робочої групи з обласної адміністрації, під час якої нам надали перелік тих вулиць, які вони пропонують для перейменування. І ми їх додаємо до переліку рекомендованих до перейменування у Львівській громаді”, — пояснив Андрій Москаленко.

Нагадаємо, у вівторок, 18 липня, Львівська ОВА пояснили причинупро перейменування 134 вулиць на території Львівщини, зокрема 8 в обласному центрі. Вулиці назвали іменами українських захисників, воїнів ОУН-УПА, дисидентів, священників та інших українських відомих постатей. Після цього перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко виступив проти рішення начальника обласної адміністрації. За його словами, перейменовані обласною адміністрацією вулиці були у списку на перейменування, з яким працює робоча група від міської ради. Після цього в обласній адміністрації пояснили причину перейменування вулиць у Львові.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності