• Головна
  • Новини Львова
  • Міжнародний готельний оператор бере в управління ділянку на вул. Широкій у Брюховичах

Міжнародний готельний оператор бере в управління ділянку на вул. Широкій у Брюховичах

Ділянка на вул. Широкій у Брюховичах

Управляти майбутнім комплексом буде компанія Ribas Hotels Group

Забудовник ділянки на вулиці Широкій в Брюховичах, компанія «Sensar» передала до Львівської міської ради підписаний договір на управління майбутнім готельним комплексом. Цю інформацію підтвердив засновник та гендиректор компанії Ribas Hotels Group Артур Лупашко.

За його словами, інфраструктура майбутнього готелю спрямована на реабілітацію захисників України, і тут вони зможуть отримати гідний сервіс. Ще одна особливість цього проєкту – в масштабах. Це буде мережа готелів із рекреаційною направленістю.

У Брюховичах Ribas Hotels Group управлятиме всім об'єктом. Комплекс складатиметься із двох частин: готелю та апарт-комплексу. Завдання управителів — весь комплекс має відмінно працювати й надавати якісне обслуговування майбутнім гостям. Зокрема для відвідувачів облаштують чималий басейн із підігрівом та SPA з оздоровчою та відновлювальною спеціалізацією. Перший такий об’єкт вже почали будувати в Ужгороді (THE FIVE Hotel).

Розвиток території в Брюховичах на вул. Широкій стане амбітним для команд, залучених до нього. «Для нас з компанією SENSAR це не перший спільний проєкт. Ми неодноразово впевнювалися, що цей забудовник виконує всі зобов'язання та вимоги, реалізуючи партнерські проєкти. Тому підписання договору на управління готельним комплексом в Брюховичах підкріплене досвідом надійного партнерства», — підкреслив засновник та гендиректор компанії Ribas Hotels Group Артур Лупашко. Він також додав: «Цей договір ми офіційно передали в мерію, щоб управлінці міста розуміли, хто за що відповідальний, а також рівень злагодженості подальшої роботи та реалізації проєкту».

На вул. Широкій, 2 у Брюховичах в 1990-х роках почали будувати школу, але так і не завершили. У 2020 р., за кілька тижнів до своєї ліквідації, Брюховицька селищна рада передала цю ділянку у постійне користування ГО «Асоціація інвалідів захисників вітчизни Львівська здравниця». Недобудовану школу селищні посадовці взагалі списали з балансу. У жовтні того ж року ця ГО отримала містобудівні умови та обмеження на будівництво масштабного комплексу із житлом і торговим центром, у якому центр реабілітації мав займати лише 500 кв. м. Дозвіл на будівництво видала Державна інспекція архітектури і містобудування, без відома міської влади Львова. Після включення Брюховичів у Львівську громаду Львівська міська рада, яка отримала це конфліктне будівництво у спадок, створила робочу групу, що має знайти шляхи виходу із цієї ситуації.

Після 10 місяців роботи робоча група вирішила формалізувати всі пропозиції і підготувати проєкт фінального документа. На робочій групі усі присутні (посадовці й депутати Львівської міськради, мешканці Брюховичів та представники компанії) отримали запевнення від забудовника: на цій земельній ділянці не буде житлового будівництва. Натомість девелопер взяв на себе зобов’язання збудувати повноцінний реабілітаційний центр для військовослужбовців на три тисячі квадратних метрів. Його SENSAR Development збудує і безкоштовно передасть Львівській громаді у власність як своєрідну компенсацію за ситуацію із земельною ділянкою. Найближчими тижнями робоча група має визначитися з остаточними формулюваннями та форматом документа, який гарантуватиме, що забудовник виконає всі оголошені на робочій групі зобов’язання.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності