• Головна
  • Новини Львова
  • Замість Львівського універсаму на Чорновола хочуть збудувати 24-поверховий сучасний комплекс

Замість Львівського універсаму на Чорновола хочуть збудувати 24-поверховий сучасний комплекс

Львівський універсам

Замість магазину планують збудувати торговий центр, офіси та житло

Львівська міська рада розглядає питання про передачу в оренду земельної ділянки ТзОВ "Львівський універсам" на проспекті Чорновола. Компанія планує збудувати тут торгово-офісний комплекс з підземним паркінгом та квартирами на верхніх поверхах. Відповідний проєкт ухвали оприлюднили 22 липня на офіційному порталі міської ради Львова.

Ділянка розташована на проспекті Чорновола, 65 і має площу 6193 кв. м. Раніше ця земля була у постійному користуванні ВАТ "Львівський універсам" для обслуговування магазину, який розташований на території ділянки. Цей магазин належить ТзОВ "Львівський універсам", який як правонаступник ВАТ з такою ж назвою, планує збудувати тут новий комплекс.

У жовтні 2021 року міська рада надала дозвіл на виготовлення технічної документації для встановлення меж земельної ділянки. Згідно з цим дозволом, на ділянці заплановане будівництво торгово-офісних будівель з громадськими приміщеннями, житловими квартирами на верхніх поверхах та підземною автостоянкою. Ще у березні 2022 року, на містобудівній раді розглянули варіант проєкту будівництва, згідно з яким тут може бути 24-поверховий торговий центр. Тоді повідомляли, що площа приміщень комерційного призначення становитиме 8400 кв. м. Решту поверхів матимуть 210 апартаментів, з яких 131 – однокімнатні, 46 – двокімнатні, 30 – трикімнатні і 3 – чотирикімнатні.

Зараз міська рада розглядає проєкт ухвали про передачу цієї ділянки в оренду ТзОВ "Львівський універсам" на 5 років. Орієнтовний розмір орендної плати складе 872 тис. грн на рік. Якщо рішення ухвалять на сесії міськради, компанія зможе укласти договір оренди землі та офіційно зареєструвати його. Це дозволить розпочати реалізацію будівельного проєкту.

За даними аналітичної системи YouControl ТзОВ "Львівський універсам" створене понад 28 років тому у Львові та зареєстроване за тією ж адресою, де планують будівництво: проспект Чорновола, 65. Компанія займається орендою нерухомості та торгівлею продуктами, напоями, тютюном та іншим. Учасниками товариства є:

  • Зоя Данилюк, яка також є керівницею ТзОВ “Виробничо-комерційна фірма “Гетьман - Дистрибуція”, із часткою 45,32%
  • Михайло Новак, який також є співвласником ТзОВ “Виробничо-комерційна фірма “Гетьман - Дистрибуція”, із часткою 17,26%
  • ТОВ “Львівська інвестиційна компанія”, якою своєю чергою володіють відомий забудовник та депутат Львівської міськради Назарій Бербека, його бізнес-партнер Тарас Дідик та київський підприємець Олександр Потернак. Частка Львівської інвестиційної компанії у ТзОВ “Львівський універсам” — 37,41%

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності