• Головна
  • Новини Львова
  • Комісія ЛМР виділила понад 40 млн грн на капітальні ремонти укриттів у львівських лікарнях

Комісія ЛМР виділила понад 40 млн грн на капітальні ремонти укриттів у львівських лікарнях

Комісія ЛМР виділила 40 млн грн на капремонти укриттів у лікарнях

За ці кошти повинні зробити ремонт укриттів у трьох будівлях ТМО №1

У понеділок, 22 липня, на позачерговому засіданні комісії фінансів Львівської міськради депутати погодили виділення понад 40 млн грн на капітальний ремонт укриттів у трьох будівлях ТМО №1. Рішення прийняли після того, як стало відомо, що Міністерство охорони здоров'я України не виділить кошти на ці потреби.

Кабмін відмовився виділяти гроші на ремонти укриттів

Питання про 40 млн грн на капремонти укриттів вже розглядали на попередньому засіданні комісії. Тоді його вирішили перенести через те, що кошти мало надати Міністерство охорони здоров'я. Львівські депутати дали тиждень на те, щоб міськрада звернулася до МОЗ і попросила з’ясувати, чи можуть вони очікувати на допомогу від держави.

Під час сьогоднішнього засідання, 22 липня, голова комісії Наталія Шелестак повідомила, що вже є рішення Кабміну, згідно з яким Львівська міськрада не отримає грошей на ремонти укриттів. Зважаючи на це, комісія погодила виділення 40,7 мільйона гривень з бюджету розвитку Львова для проведення капітального ремонту підвальних приміщень у трьох будівлях ТМО №1. На комісії також зазначили, що від ТМО №2 звернень на потребу додаткових коштів не надходило.

Два тижні тому комісія вже виділила гроші на ремонти укриттів

Зазначимо, 9 липня після обстрілу дитячої лікарні “Охматдит” у Києві, львівські депутати виділили 11,5 мільйонів гривень на укриття в лікарнях Львова. Тоді з'ясувалося, що місця захисту для пацієнтів і медиків готові лише на 50-70%. Тому виділили 10 мільйонів гривень для ТМО №1, з них по 5 млн грн скерували на лікарні Святого Миколая та Святого Луки. Тоді керівник ТМО №1 Олег Самчук запевняв, що цих коштів вистачить, а все інше нададуть спонсори. За його словами усі криття були у достатньо належному стані. Тоді також 1,5 млн скерували на потреби лікарень ТМО №2 для закупівлі лавок в укриття.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності