• Головна
  • Новини Львова
  • Гендиректора львівського підприємства оштрафували за бізнес з російською компанією

Гендиректора львівського підприємства оштрафували за бізнес з російською компанією

У Львові оштрафували гендиректора підприємства за ведення бізнесу з російською компанією

ТзОВ “Техприлад” було основним торговим партнером російської компанії “Моноліт”

Франківський районний суд Львова розглянув справу Романа Дубіля, в якій його обвинувачують в колабораціонізмі. Обвинувачений є співвласником і генеральним директором львівського підприємства “Техприлад”, яке мало торгові відносини з російською компанією, йдеться у вироку, який опублікували 19 липня, в Єдиному державному реєстрі.

Львівське підприємство продавало росіянам метеорологічні прилади

Львівське товариство з обмеженою відповідальністю “Техприлад” ще з 2014 року продавало російській компанії “Моноліт” інструменти та обладнання для гідрометеорологічного моніторингу. Російське підприємство згодом надавало свої послуги низці структур державного сектору країни-агресора. У 2022 році, після заборони Кабміну на торгівлю і валютні розрахунки з РФ, компанії вигадали схему, за якою товар потрапляв у Росію.

“Генеральний директор, маючи намір й надалі здійснювати господарську діяльність у взаємодії з державою-агресором для отримання прибутку шляхом постачання матеріальних ресурсів, розробив схему передачі виготовленої продукції в порушення вимог постанови. Дві компанії дійшли згоди про продовження експорту продукції шляхом прихованого транзиту товарів через Республіку Болгарія на підставі виконання заздалегідь укладених фіктивних угод з турецькою компанією “Digisat teknolojileri pazarlama ihracat ithalat Itd. sti”, — йдеться у вироку.

У 2022 — 2023 роках українська компанія продала російському підприємству обладнання на понад 833 тис. доларів. Згідно з аналітичним порталом YouControl, ТзОВ “Техприлад” засновано у Львові 29 років тому. Засновниками й трьома власниками є Роман Дубіль, Євген Пістун, Андрій Прокопець.

Прокурори на судовому засіданні просили суд оштрафувати Романа Дубіля і не позбавляти права обіймати посаду директора. “Адже це унеможливить роботу підприємства, порушить виробничі процеси, якими він багаторічно керував, та призведе до простою і втрати досвідченого персоналу, залученого у виробництво. Наведене може спричинитися до того, що великий виробник не буде мати змоги сплачувати податки до Державного бюджету України, а також не зможе виробляти продукцію, яка необхідна для України в умовах ведення щодо неї агресивної війни”, — зазначено у вироку.

Відтак суд визнав Романа Дубіля винним у правопорушенні за статтею про колабораціонізм (провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором). Йому призначили штраф у розмірі 170 тис. грн без позбавлення права обіймати керівні посади та без конфіскації майна. Вирок може бути оскаржений.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності