• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові СБУ затримала двох агентів російських спецслужб за підпал військових авто

У Львові СБУ затримала двох агентів російських спецслужб за підпал військових авто

У Львові СБУ затримала двох агентів російських спецслужб за підпал військових авто

Хлопці отримували завдання від російського куратора в Telegram

У Львові контррозвідка Служби безпеки України затримала двох юнаків, які працювали на російські спецслужби. Хлопці, віком 17 та 18 років, підпалювали автомобілі українських військових. Інформацію LVIV.MEDIA підтвердили у СБУ Львівщини.

За підпали росіяни обіцяли до 12 тисяч доларів

Спочатку на російські спецслужби працював лише один хлопець. Він отримував завдання від російського куратора через Telegram. Робота полягала в тому, щоб знаходити військові автомобілі, фотографувати їх і отримувати дозвіл на підпал. Після цього, хлопець повинен був записати відео зі спаленими автівками. За кожне завдання йому обіцяли 3000 доларів. Загалом за кілька таких "завдань" росіяни мали заплатити 12 тисяч доларів.

Після першого підпалу зловмисник отримав половину обіцяної суми, а також завдання залучити більше людей для спалення авто. Тому хлопець домовився зі своїм товаришем, який також погодився працювати на російські спецслужби за частину коштів. Росіяни планували використати відео спалених автомобілів для пропаганди, які у медіа повинні були видавати як авто працівників ТЦК та СП. Цим вони хотіли показати, нібито ворожість українців до влади та бунт проти мобілізації.

Обох хлопців затримала під час чергового підпалу

У поліції Львівщини встановили, що зловмисники причетні до трьох випадків підпалів автомобілів військовослужбовців у Львові. Спочатку, 8 липня, вони спалили авто Mitsubishi Pajero, що належав військовослужбовцю ЗСУ, який проходив лікування у Львові після поранення. Згодом, 10 липня, відбулися ще два підпали: було пошкоджено позашляховик Jeep Grand Cherokee та мікроавтобус Volkswagen Сrafter. На місці правоохоронці виявили речові докази, які вказували на навмисний характер підпалів.

Юнаки отримали підозри у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України. Зараз вони перебувають під вартою без права на заставу. За цими фактами відкрито кримінальне провадження — їм загрожує позбавлення волі на строк до восьми років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності