Мотоцикліст на Harley-Davidson уник покарання за втечу від поліції у Львові

Мотоцикл марки Harley-Davidson

Водія намагалися зупинити вдруге за 20 хв після того, як оштрафували

Шевченківський районний суд у Львові розглянув справу мотоцикліста, якого звинувачували у втечі від поліції. Водія за кермом Harley-Davidson поліцейські намагалися зупинити вдруге за 20 хв після того, як оштрафували. Суд закрив справу через недостатню кількість доказів, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили 17 липня у Єдиному державному реєстрі.

Згідно з матеріалами справи, 18 травня цього року на вулиці Яцкова у Львові, Дмитро С. за кермом мотоцикла Harley-Davidson нібито проігнорував вимогу поліції зупинитися, яку йому подали за допомогою проблискових маячків та сирени. Мотоцикліста зупинили після переслідування. Однак суд встановив, що докази порушення недостатні.

Водія намагалися зупинити повторно

Мотоцикліст пояснив, що його вже зупиняли та штрафували за 20 хвилин до інциденту, тому він не сприйняв подальше слідування поліції як вимогу зупинитися. Крім того, на відеозаписах з нагрудних камер поліцейських не було зафіксовано увімкнених проблискових маячків. “З оглянутих суддею відеозаписів з нагрудних відеокамер вбачається, що відсутній запис проблискових маячків синього та червоного кольорів ТЗ працівників поліції. Отже, зважаючи на те, що вимоги про зупинку транспортного засобу не було, дії водія … не можуть трактуватися як порушення Правил дорожнього руху України,” — йдеться у постанові суду.

Відтак, суддя Петро Невойт дійшов висновку, що в діях водія відсутній склад адміністративного правопорушення, і закрив провадження у справі.

Нагадаємо, нещодавно у Львові на кілька тисяч оштрафували водія Jaguar за втечу з місця ДТП. Крім того, також за втечу з місця аварії оштрафували тракториста Львівобленерго.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності