АМКУ розслідує змову під час продажу приміщення на площі Ринок у Львові

Антимонопольний комітет знайшов порушення в купівлі нежитлових приміщень в центрі Львова

У 2021 році фірма перемогла на аукціоні з продажу приміщення на площі Ринок, 35, однак відмовилась від купівлі на користь свого співвласника

Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України почало розгляд справи про порушення законодавства під час аукціону з продажу нежитлового приміщення на площі Ринок, 35. Про це 12 липня повідомила пресслужба Антимонопольного комітету. Організатором аукціону було Управління комунальної власності Львівської міської ради.

Як відбувався аукціон

Аукціон на купівлю нежитлового приміщення площею 25 кв. м на першому поверсі будинку на пл. Ринок, 35, відбувся 18 липня 2021 року. Стартова ціна лота була 1 млн 328 тис. 400 грн. В аукціоні взяли участь двоє учасників: ТзОВ “Іммобільяре Фамільяре” і ФОП Володимир Ярославович Бекиш. У початковій заявці “Іммобільяре Фамільяре” запропонувало 4 млн 180 тис. грн, Володимир Бекиш — 2 млн 100 тис. грн. Під час першого раунду аукціону ФОП Бекиш підняв свою пропозицію на 14 тис. грн, надалі ставки не змінювались. Тож переможцем торгів мало би стати саме “Іммобільяре Фамільяре”.

Однак вже 21 липня 21 року товариство офіційно повідомило про свою відмову від перемоги на аукціоні, посилаючись на те, що воно “не має фінансової спроможності придбати даний об’єкт”. При цьому підприємство втратило 132 840 грн гарантійного внеску.

Після цього, 18 серпня 2021 р. Управління комунальної власності ЛМР підписало договір про продаж приміщення на пл. Ринок, 35 Володимиру Бекишу за 2 млн 114 тис. грн.

Володимир Бекиш — співвласник свого конкурента

На аналітичному сайті YouControl вказано, що Володимир Бекеш є власником 50% ТзОВ “Іммобільяре Фамільяре”, з яким він змагався на аукціоні. Через майже три роки після аукціону адміністративна колегія Західного МТВ АМКУ розгляне справу, за попередніми висновками якої дії обидвох учасників аукціону можуть бути визнані порушенням законодавства про захист економічної конкуренції. Відтак АМКУ може накласти на Володимира Бекеша та “Іммобільяре Фамільяре” штраф. Розгляд справи призначено на 25 липня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності