Поблизу “Арени Львів” зведуть три нові квартали

Візуалізація проєкту

Збудувати їх хочуть на місці нежитлових господарських будівель

У Львові наприкінці вулиці Стрийської збудуть три нові квартали середньої поверховості. Тут планують звести житловий комплекс та офіси, а також велику школу з дитсадком, яку згодом передадуть місту. Про це 12 липня повідомила пресслужба ЛМР.

Щодо будівництва на ділянці у майже 4 га неподалік “Арени Львів” до міста звернулись товариства з обмеженою відповідальністю «Лендбуд Арена» та «Арена Холл». Забудовники планують сформувати новий комплекс на місці нежитлових господарських будівель.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, йдеться про формування трьох кварталів середньої поверховості 6-7 поверхів при вулиці Карла Мікльоша. Загалом передбачено 800 квартир, 400 апартаментів, 8 200 кв. м. офісів і 1200 паркомісць у підземному паркінгу. Що ж до школи, то вона має бути розрахована на 650 учнів і мати площу 6 тис. кв. м та три поверхи.

Як повідомили LVIV.MEDIA у компанії-забудовнику Resident Development, підприємство збудує новий квартал преміум-класу Resident State із власною автономною інфраструктурою. Окрім сучасного житла, там будуть офіси, мережа бутиків, спортивні активності (зокрема тенісні корти та басейн із обігрівом), ресторани, усе необхідне для комфортного проживання.

“Всередині кварталу запроєктована школа площею 6000 м2 на 650 учнів. Забудовник надав нам гарантійний лист, за яким будівництво школи буде відбуватися паралельно з житлом, а після завершення будівництва навчальний заклад передадуть у власність громади”, – повідомив на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради 12 липня Антон Коломєйцев. За його словами, школа зможе покривати не лише потреби цього комплексу, а й сусідніх. Крім цього, на території кварталу Resident State облаштують громадські простори та відпочинкові майданчики, аби мінімізувати переміщення мешканців і працівників у центральну частину міста.

Нагадаємо, компанія Резидент Девелопмент вже будує дві школи у Львові, на вулицях Героїв Крут і в районі Під Голоско, які передасть у комунальну власність. У кварталі Resident State будівництво навчального закладу розпочнуть паралельно із початком роботи над першими секціями житла. Готова школа буде комунальною і належатиме Львову.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності