У центрі Львова в національній пам’ятці архітектури відвалилась частина стіни

Засідання міської комісії

Попередня причина — нерівномірне просідання фундаменту

В будівлі Центрального державного історичного архіву, що на площі Соборній у Львові, відвалилася частина стіни. Одна із ймовірних причин, за оцінкою експертів, нерівномірне просідання фундаменту. Про це 11 липня повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У відновлювальних роботах в архіві допоможе Національний інститут польської культурної спадщини за кордоном «Полоніка». Так, інститут разом з комунальними службами міста допоможе провести першочергові роботи з виведення елементів будівлі з аварійного стану. Йдеться, зокрема, про укріплення частини стіни.

Водночас з міського бюджету виділять 700 тис. грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації для реставраційних робіт та проведення експертизи проєкту. Також проведуть геологічні та інженерні дослідження будівлі.

«За попередніми даними інженерів-конструкторів, однією з причин обвалу фрагмента стіни є  пошкодження конструкції стіни внаслідок нерівномірних осідань фундаментів. І власне інженерні дослідження допоможуть нам це з’ясувати», - пояснили в управлінні охорони історичного середовища ЛМР.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності