• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові запрацює безплатна пересадка в транспорті для власників загальних ЛеоКарт

У Львові запрацює безплатна пересадка в транспорті для власників загальних ЛеоКарт

ЛеоКарт

Пересадка діятиме також для пільговиків та попутників

У п’ятницю, 12 липня, у Львові послуга безоплатної пересадки у міському громадському транспорті стане доступною для власників загальних ЛеоКарт. Це стало можливим після завершення тестування опції. Про це у четвер повідомила пресслужба ЛМР з посиланням на департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури міськради.

Тож з п’ятниці за всі поїздки в міському транспорті, зареєстровані в межах 40 хвилин, пасажир заплатить як за одну – 13 грн з загальною ЛеоКарт та 6,5 грн – зі студентською ЛеоКарт. Пересадка діятиме і для пільговиків, які мають лімітовану кількість місячних безоплатних поїздок у міському транспорті. Для цих категорій пільговиків усі валідації в цей проміжок часу (40 хвилин) будуть зараховані як одна.

Безплатна пересадка поширюється і на квитки за попутників, якщо оплата здійснюється карткою ЛеоКарт – загальною, студентською, учнівською, чи пільговою. Для цього у кожному транспортному засобі, в який здійснюється пересадка в межах 40 хв, власник ЛеоКарт повинен валідувати і відповідну кількість додаткових квитків за попутників. Водночас на оплату перевезення багажу опція пересадки не поширюється. 

Пересідати можна на трамваї, тролейбуси та автобуси будь-яких міських маршрутів. Кількість фізичних пересадок – необмежена. Головне встигнути пересісти і завалідуватися в іншому транспорті до 40 хвилин. Це — середній час доїзду міських маршрутів з приєднаних громад до центру міста або до пересадкового вузла.  

Усі пересадкові поїздки потрібно обов’язково реєструвати в кожному транспортному засобі. Якщо при пересадці поїздку не завалідувати, то вона не вважатиметься пересадковою. Тоді це — окрема неоплачена поїздка, за яку пасажир може бути оштрафований. Водночас безкоштовна пересадка не буде доступною пасажирам, які оплачують проїзд банківською карткою (15 грн/поїздка) чи готівкою (20 грн/поїздка).

Нагадаємо, тестувати безоплатну пересадку у міському громадському транспорті Львова розпочали 1 липня, але вона була доступна лише для студентів, які мають студентську ЛеоКарт.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності