• Головна
  • Новини Львова
  • Міськрада Львова готує черговий поділ ділянки шкірзаводу "Світанок" під забудову ЖК

Міськрада Львова готує черговий поділ ділянки шкірзаводу "Світанок" під забудову ЖК

Львів готує територію «Світанку» до житлової забудови: нові деталі

Цього разу відокремлять ділянку державного укриття, яке розташоване на території підприємства

Львівська міськрада знову поділить земельні ділянки шкіряного підприємства "Світанок", яке забудують житловим комплексом. На його території розташоване державне укриття, яке ускладнює процес будівництва ЖК, тому його вирішили відокремити. Відповідний проєкт ухвали оприлюднили 10 липня на офіційному порталі міської ради Львова.

Попередній поділ території був на 9 ділянок

Раніше підприємство "Світанок", яке розташоване на вулиці Промисловій, 53, орендувало велику земельну ділянку площею 9 га. Договір оренди був укладений ще у 2012 році і мав діяти до 2032 року, однак у грудні 2022 року Львівська міська рада затвердила новий детальний план цієї території. Згідно з ним, на місці промислової зони має з'явитися житлова та громадська забудова.

У лютому 2024 року міська рада прийняла рішення припинити дію старого договору оренди і розділила велику ділянку на 9 менших. Вісім з них знову надали в оренду "Світанку", але вже на коротші терміни — 5 і 10 років.

Однак залишилася ще одна ділянка площею 1,0309 га, яку не можуть надати в оренду "Світанку". Причина — на ній, крім будівель підприємства, розташоване державне бомбосховище Фонду держмайна України. Щоб вирішити цю ситуацію, у травні 2024 року міська рада дозволила розробити проєкт поділу цієї ділянки на дві частини:

  • 0,8985 га - де розташовані будівлі "Світанку"
  • 0,1324 га - де є державне бомбосховище

Після поділу "Ріел” розробить проєкт забудови

Тепер міська рада планує затвердити цей поділ і надати "Світанку" в оренду ділянку 0,8985 га на 10 років. Після цього поділу місто також хоче дати "Світанку" дозвіл на розробку проєкту землеустрою для будівництва багатоквартирного житлового будинку з торгово-розважальною інфраструктурою на цій же ділянці. Очікується, що орендна плата за ділянку складе близько 556 тисяч гривень на рік.

Раніше, на сесії Львівської міськради повідомили, що забудовувати територію планує львівська будівелька компанія "Ріел”. За даними аналітичної системи YouControl ТзОВ "Шкіряне підприємство “Світанок” створили майже 7 років тому у Львові, воно займається дубленням шкур і оздоблення шкіри, вичинкою та фарбуванням хутра. Його засновником є приватне підприємство "РІЕЛ-ІНВЕСТ", а власниками є Володимир Вишиваний, який також володіє "РІЕЛ-ІНВЕСТ" і Микола Мельник, якому належить "Будівельна корпорація Ріел".

Нагадаємо, у червні у Львівській міськраді змінили цільове призначення ділянок, на яких розташоване шкіряне підприємство "Світанок" для забудови його території. Майже 9 гектарів землі, які раніше використовувались для промислового виробництва, перейшли під житлову забудову.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності