Грабіжника обмінника у Львові засудили на 8 років

У Львові на 8 років тюрми засудили зловмисника за пограбування обміну валют

Грабіжник, погрожуючи ножем працівниці, забрав в обміну валют 85 тис. грн та почав втікати

Галицький  районний суд Львова розглянув справу раніше не судимого Юрія К. Його звинувачують в пограбуванні обміну валют і розбійному нападі на працівницю обмінника, йдеться у вироці, який оприлюднили 9 липня в Єдиному державному реєстрі.

Деталі справи

Пограбування трапилось 1 квітня 2020 року, орієнтовно о 9:50. Обвинувачений Юрій К. напав на працівницю при вході до обміну валют. Зловмисник, приставивши ножа до горла потерпілої, душив її. Згодом він подолав опір працівниці, зміг увійти в обмінник і забрати звідти 85 тис. грн та втекти. Після пограбування його почали переслідувати перехожі, які помітили злочинця. Під час втечі у Юрія К. випало 20 тис. грн, які згодом повернули обміну валют.

На суді обвинувачений своєї вини не визнав та заперечив причетність до пограбування. Він розповів, що нібито навіть не був поряд з вказаним обмінником і працівниця сплутала його з кимось іншим.

Пояснив, що 1 квітня він разом з двома особами приблизно о 8 годині вийшли з місця їхнього спільного проживання та пішли до місця роботи. Ключі від робочого приміщення, зберігалися тільки в нього, сторонні особи доступу до цього приміщення не мали. Під час руху підозрюваний вирішив оновити банківську картку і на маршрутці поїхав до відділення “Приватбанку” по вул.Шота Руставелі, про те там була велика черга і він не оновивши банківську картку, заїхав в інше відділення, де також не оновив картку та повернувся на роботу. В приміщення обміну валют він не заходив, хто зображений на відеозапису події вчинення кримінального правопорушення за вказаною адресою він не знає, кому належить куртка сірого кольору із написом “USA” на спині він не знає. Чому потерпіла впізнала його як особу яка вчинила напад на неї та заволоділа грошовими коштами він не знає, вважає що вона помилилася, він раніше її не бачив і не знав” — йдеться у вироку.

Однак колегія суддів вважає, що показання, які надав обвинувачений, не відповідають дійсності. Потерпіла працівниця обмінника розповіла, що добре запамʼятала, як виглядає грабіжник, хоч і не памʼятає чим саме він погрожував їй. Крім того, опитаний співмешканець і співпрацівник обвинуваченого підтвердив, що знайдена на місці інциденту сіра куртка з надписом “USA” дійсно належить Юрію К. До того ж експертиза довела, що мобільний телефон, яким користувався злочинець, працював тоді біля місця пограбування.

Всебічно вивчивши матеріали кримінального провадження та безпосередньо дослідивши кожний наданий доказ як окремо, так їх сукупність у взаємозв`язку, колегія суддів вважає, що всі докази по справі, є вагомими для того, щоб визнати обвинуваченого, винуватим по пред`явленому звинуваченню” — зазначається у вироку.

Відтак суд визнав Юрія К. винним за статтею про розбійний напад з проникненням. Йому призначили вісім років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Вирок може бути оскаржений.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності