Львівська міськрада запровадить нові правила для поштоматів та автоматів з водою

Львівська міськрада запровадить нові правила для поштоматів та автоматів з водою

З підприємцями будуть укладати договори оренди на 2 роки через аукціони

У Львівській міській раді розробили проєкт ухвали, яким впорядкують розміщення поштоматів та автоматів з продажу питної води. Це дозволить укласти договори оренди для їх розміщення на елементах благоустрою міста. Відповідний проєкт ухвали оприлюднили 5 липня на офіційному порталі міської ради Львова.

У міськраді запровадять електронні аукціони на право оренди місць

Міський голова Львова Андрій Садовий доручив провести інвентаризацію різних технічних об'єктів комерційного призначення, встановлених без дозволів. Серед них — банкомати, платіжні термінали, станції зарядки електромобілів, поштомати та інші. Згідно з законодавством, ці об'єкти вважаються пересувними тимчасовими спорудами, а для їх легального розміщення потрібно укласти договір на право тимчасового користування елементами благоустрою міста.

Згідно з проєктом ухвали, для отримання такого дозволу підприємцям потрібно буде звернутися до управління комунальної власності міста. Саме цей орган відповідатиме за укладання договорів оренди. Управління має до кінця 2024 року провести електронні аукціони на право оренди місць для розміщення поштоматів та автоматів з водою. З переможцями укладуть договори оренди на 2 роки. Для автоматів з продажу води в договорах передбачать особливі вимоги відповідно до законодавства про питне водопостачання.

Крім цього, до 1 вересня цього року Департамент природних ресурсів має розробити перелік місць для встановлення таких об'єктів. Цей перелік потім затвердить виконавчий комітет міської ради. Управління архітектури та урбаністики до 1 жовтня 2024 року розробить паспорти прив'язки для цих тимчасових споруд згідно з затвердженим переліком.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності