У Львові будівельна фірма викупила одну з будівель видавництва "Вільна Україна"

У Львові будівельна фірма викупила одну з будівель видавництва "Вільна Україна"

Будівельна компанія "Залізнична" претендує на майже гектар міської землі

У Львівській міській раді розглядають проєкт поділу великої земельної ділянки на вулиці Володимира Великого, 2, якою користується видавництво "Вільна Україна". Ця ділянка має площу 2,2777 гектара і зараз використовується для промислових цілей. Відповідний проєкт ухвали оприлюднили 3 липня на офіційному порталі міської ради Львова.

На цій території розташовані будівлі, які належать видавництву, а в підвалі однієї з них розташована споруда цивільного захисту (сховище) площею 682,6 кв. м, яка належить державі. Згідно з договором, видавництво "Вільна Україна" орендує землю під нерухомістю до 2030 року. Проте, як вказано у пояснювальній записці до проєкту ухвали, 15 квітня цього року будівельна компанія "Залізнична" придбала одну з будівель видавництва, через це виникла потреба поділу ділянок.

Ділянку пропонують розділити на три частини:

  • 1,2101 га залишиться у видавництва "Вільна Україна"
  • 0,8400 га планують передати в оренду ТзОВ "Будівельна компанія "Залізнична"
  • 0,2272 га перейде у власність Львівської громади

Ця земля зараз використовується для промислових цілей, але згідно з відкоригованим генеральним планом Львова, на цій території передбачені громадські центр, комплекси та об’єкти. Детальний план, який затвердив виконком міськради, передбачає, що частина цієї землі буде використовуватися для торгово-ділових цілей, а частина — для транспортної інфраструктури. Після затвердження цього рішення, видавництво "Вільна Україна" зможе розробити технічну документацію для офіційного поділу ділянки.

За даними аналітичної системи YouControl будівельна компанія "Залізнична" створена у Києві три роки тому, а її власником є Володимир Нечай.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності