SENSAR Development відмовився від наміру будувати житло в Брюховичах

SENSAR Development відмовився від наміру будувати житло в Брюховичах

Замість житлового комплексу забудовник обіцяє звести готель і апартаменти для тимчасового проживання

Компанія SENSAR Development має намір збудувати у Брюховичах на вул. Широкій готель, апартаменти та реабілітаційний центр замість житла. Про це заявив засновник компанії-забудовника Марк Марченко під час засідання робочої групи з врегулювання конфлікту у середу, 3 липня.

Забудовник також пообіцяв збільшити площу реабілітаційного центру для військових і передати його у власність львівської громади. «Три тисячі квадратних метрів під реабілітаційний центр для військових. Збудуємо і безкоштовно віддамо місту у власність. Як своєрідну компенсацію за ту ситуацію, яка склалася із земельною ділянкою», - зазначив СЕО і засновник SENSAR Development Марк Марченко.

Також він пообіцяв відмовитись від будівництва на ділянці в Брюховичах житлових будинків. «Забудовник готовий відкоригувати свої наміри забудови та надати гарантії, що на ділянці буде готель та приміщення тимчасового проживання, які повністю переходять в адміністрування готельного оператора Ribas Hotel Group. Відповідна угода про це вже є у стінах Львівської міської ради. Такий формат відповідає стратегії розвитку Брюховичів, де ми бачимо становлення саме рекреаційної функції», - сказав на робочій групі заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Директорка юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич відзначила, що навколо забудови ділянки на вулиці Широкій тривають кілька судових процесів, одна девелопер має всі дозвільні документи на будівництво. «Жодного забезпечення щодо заборони будувати об’єкти на цій земельній ділянці станом на сьогодні нема», — сказала Гелена Пайонкевич.

Тож у найближчі тижні робоча група визначить остаточні формулювання та формат документа із гарантіями від забудовника щодо розвитку ділянки на Широкій у Брюховичах.

Нагадаємо, у 2020 році, за кілька тижнів до своєї ліквідації Брюховицька селищна рада списала з балансу недобудовану школу на вул. Широкій, 2. А ділянку площею 3,46 га, на якій вона була розташована, передала у постійне користування ГО «Асоціація інвалідів захисників вітчизни Львівська здравниця». У жовтні того ж року ГО отримала від Брюховицької селищної ради містобудівні умови та обмеження на будівництво великого комплексу із житлом і торговим центром. При цьому центр реабілітації воїнів ЗСУ, за планами, мав займати усього-на-всього 500 кв. м. Восени 2022 року продовжити будівництво вирішила запорізька компанія SENSAR Development, однак мешканці Брюховичів виступили із протестами проти будівництва. Щоби врегулювати конфлікт, Львівська міська рада створила робочу групу. До неї ввійшли посадовці й депутати Львівської міськради, мешканці Брюховичів та представники забудовника.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності