Львів'яни зможуть брати пільгові кредити на встановлення сонячних електростанцій

У Львові внесли зміни до програми "Енергоефективна оселя”

Міськрада підвищила відшкодування тіла кредиту до 30% та додала до переліку обладнання сонячні електростанції

У четвер, 4 липня, на засіданні Львівської міської ради депутати внесли зміни до програми "Енергоефективна оселя", яка діє з 2017 року. Тепер мешканці можуть отримати відшкодування до 30% тіла кредиту на заходи з енергозбереження своїх осель. Окрім того, до переліку обладнання, яке можна купити за пільговий кредит, додали сонячні електростанції.

Раніше програма працювала разом з державною програмою "теплих кредитів", але після її припинення у 2022 році, інтерес до програми зменшився. Тому у міськраді вирішили удвічі збільшити відсоток відшкодувань, щоб заохотити людей встановлювати альтернативні джерела енергії. Згідно з програмою власникам квартир чи приватних будинків відшкодовуватимуть з бюджету Львівської МТГ до 30% від максимального розміру основної суми кредиту, але не більше 50 тис. грн за одним кредитним договором. Гроші даватимуть на придбання енергоефективного обладнання або матеріалів.

Зміни до Програми “Енергоефективна оселя”:

  • збільшено розмір відшкодування частини кредиту з 15% до 30% на заходи з енергозбереження, ремонту та реконструкції житлових будинків, квартир.
  • доповнено перелік енергоефективного обладнання та матеріалів, що підпадають під відшкодування тіла кредиту, залученого фізичними особами на їх придбання, сонячною електростанцією, у т.ч. із системами акумулювання енергії.

Також дію програми продовжили на два роки — до 2027 року. У цьому році на її реалізацію в бюджеті передбачили 1 млн 587 тис. грн. Як вказано в ухвалі, “теплі кредити” за цією програмою надаватимуть "Ощадбанк", "Укргазбанк" та Банк "Львів".

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності