Львівський медуніверситет збудує реабілітаційний центр у Винниках

Львівський медуніверситет збудує реабілітаційний центр у Винниках

Депутати міськради затвердили виділення 2 га землі для будівництва

У четвер, 4 липня, депутати Львівської міської ради на сесії прийняли рішення про виділення 2 га Львівському медуніверситету для будівництва Національного реабілітаційного центру. Зводитимуть його на території обласного госпіталю у Винниках. “За” проголосували 45 депутатів.

Проєкт реалізують у співпраці з Австрією

Для реалізації проєкту міська рада затвердила технічну документацію щодо поділу земельної ділянки площею 10 га, яка належить Львівському обласному госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Ю. Липи. Згідно з рішенням 2 га цієї ділянки тепер виділено для будівництва реабілітаційного центру. Ще у лютому цього року міськрада надала госпіталю дозвіл на розробку документації для поділу цієї ділянки, а на цій сесії депутати підтримали його.

Цей проєкт реалізовуватиметься в межах угоди між урядами України та Австрії. Замовником будівництва визначено Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, а будівництво здійснюватиме австрійська компанія Vamed. Вартість проєкт становитиме 75 мільйонів євро. Центр займатиметься реабілітацією, протезуванням та реконструктивною хірургією. До слова, на території госпіталю наразі функціонує реабілітаційний центр Superhumans. У оренді клініки перебуває чверть госпіталю.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності