• Головна
  • Новини Львова
  • Львівська міськрада обмінялася землею в мікрорайоні Голоско з будівельною компанією

Львівська міськрада обмінялася землею в мікрорайоні Голоско з будівельною компанією

ЛМР помінялася землею в мікрорайоні Голоско з будівельною компанією

Комунальна ділянка призначена для будівництва закладів освіти, а земля приватної компанії — для садибної житлової забудови

У четвер, 4 липня, депутати Львівської міської ради на сесії прийняли рішення провести обмін земельними ділянками у мікрорайоні Голоско із приватною компанією ТзОВ "Лінтер-Пласт". Власниками фірми є співзасновниками будівельної компанії “Аурум”. “За” проголосувало 38 депутатів.

Забудовник зобов'язався збудувати комунальний садок на 120 місць

Одна з ділянок площею майже 0,4 га є власністю Львівської міської ради, однак її з 2022 року орендує ТзОВ “Леотренд”. Іншою земельною ділянкою такою ж площею — 0,4 га володіє ТОВ “Лінтер-Пласт”, і її також орендує ТзОВ “Леотренд”. Депутати погодили обмін землею, тобто компанія “Лінтер-Пласт” передала міській раді у власність свою ділянку площею 0,4 га в урочищі Голоско, а на заміну отримала у власність від мерії ділянку площею 0,4 га на вул. Заозерній.

Забудовник бере на себе зобов’язання виконати роботи з перенесення ліній електропередач з метою облаштування парку. Також він зобов’язується побудувати на земельній ділянці окремо стоячий заклад дошкільної освіти місткістю не менше 120 людей і після здачі в експлуатацію передати у комунальну власність міста”, — пояснив начальник управління земресурсів міськради Сергій Коровайник.

Нагадаємо, цю ухвалу оприлюднили ще на початку травня, однак тоді у міськраді відмовилися коментувати LVIV.MEDIA деталі цієї угоди. Її винесли на розгляд сесії 16 травня, проте тоді міський голова Львова вилучив це питання з порядку денного, аргументуючи, що для обговорення забракне часу. На сесії, що відбулася 4 липня директор департаменту “Адміністрація міського голови” Євген Бойко запропонував знову перенести це питання, оскільки, він як мешканець цього району неознайомлений з проєктом ухвали. Депутати не підтримали його пропозицію, та пояснили, що на місце виїжджала робоча група, яка проводила бесіду з мешканцями.

“Якщо Євген Бойко, який там живе не володіє даним питанням, то це означає, що там ще тисячу людей ним не володіє. Вони будуть нас з вами звинувачувати. Ми мали це питання у минулому порядку денному, ми його зняли, щоб зробити максимально публічним. Я не пам’ятаю, щоб десь в медіа були якісь дискусії на цю тему. Ви ж можете собі це дозволити, щоб донести до людей правду. Покажіть мені як хто голосував, будь ласка. Мені ухвалу на стіл покладіть для додаткового вивчення.”, — заявив Андрій Садовий.

Власники компанії збудували у Львові понад 10 житлових комплексів

За даними аналітичної системи YouControl “Лінтер-Пласт” засноване у Львові 8 років тому та спеціалізується тільки на торгівлі паливом, рудами, металами та промисловими хімічними речовинами. Серед засновників акціонерне товариство “Закритий інвестиційний фонд “Портмен”, а власниками компанії є Андрій Криницький, Ірина Вітик та Андрій Угрин. Усі вони є співзасновниками низки компаній під назвою “Аурум”: ЖБК “Аурум сіті І”, ТОВ “Аурум Тауер”, ТОВ “Аурум Сіті” та інші. Зазначимо, будівельна компанія Auroom звела у Львові вже понад 10 житлових комплексів, зокрема і районі Голоско.

Ще одна компанія ТзОВ “Леотренд”, яка орендує ділянку у ТзОВ “Лінтер-Пласт” заснована також у Львові майже 8 років тому та займається будівництвом. У компаній спільний засновник — акціонерне товариство “Закритий інвестиційний фонд “Портмен”, а її власником є Ірина Вітик вона ж дружина в.о. начальника Головного управління ДПС у Київській області Ореста Вітика, який у 2016-2019 рр. працював заступником начальника Головного управління ДФС у Львівській області.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності