Податок на промислову нерухомість у Львові зросте удвічі

Міська рада Львова прийняла ухвалу про збільшення ставки податку на нерухоме майно для підприємств

Ставка податку зросте з 0,1% мінімальної зарплати до 0,2 %

У четвер, 4 липня, депутати Львівської міської ради прийняли ухвалу про підвищення ставки податку на нерухоме майно для підприємств в межах територіальної громади. За прийняття ухвали проголосувало 40 міських обранців. Один депутат голосував проти, а один утримався. Ухвала передбачає, що з 01 січня 2025 року ставка податку на промислову нерухомість зросте удвічі: із 0,1% від мінімальної заробітної плати за квадратний метр нерухомості до 0,2%.

Чому податок на промислову нерухомість зросте удвічі

Директорка департаменту економічного розвитку ЛМР Інна Свистун пояснила потребу збільшити податок тим, що у Львові діє одна з найменших ставок в Україні. Для порівняння, у Чернівцях, Києві та Одесі діє ставка в 1%, у Дніпрі та Тернополі — 0,75%, в Запоріжжі — 0,5%. Тож видатки на те, щоби зібрати такий податок у Львові перевищують його суму. “У нас дуже низька ставка. Адміністрування такої низької ставки в податковій ускладнене. В нас тому така велика заборгованість, 300 мільйонів, тому що податкова не має змоги до тих низьких нарахувань коректно вжити заходи. Вона має недостатньо працівників при таких невеликих нарахуваннях, здійснювати наступні кроки”, — наголосила Інна Свистун.

За її даними, У Львові є 386 підприємств, які задекларували об’єкти промислової нерухомості. Їхня загальна площа — 738,7 тис. кв. м. Цього року до міського бюджету за рахунок податку на промислову нерухомість надійшло 5 млн 245 тис. грн, а наступного року планують зібрати 10 млн 490 тис. грн.

Нагадаємо, раніше депутати міської ради відклали голосування за ухвалу про запозичення в “Ощадбанку” 840 млн грн на інфраструктурні проєкти, зокрема на добудову сміттєпереробного заводу у Львові.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності