Водій бетонозмішувача отримав 3 роки ув’язнення за наїзд на пішохода у Львові

Ув’язнення і 500 тис. компенсації: вирок водію за смертельну ДТП

Роботодавця обвинуваченого водія бетонозмішувача суд зобов'язав сплатити пів мільйона моральної шкоди сім’ї загиблого

Шевченківський районний суд Львова виніс вирок 47-річному водію бетонозмішувача ТОВ “Паркбудтех” за порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть пішохода. Львів’янину призначили ув’язнення, позбавили прав та зобов’язали його роботодавця сплатити пів мільйона моральної шкоди.Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 3 липня у Єдиному державному реєстрі.

Випадок трапився у вересні минулого року на вулиці Богдана Хмельницького у Львові. Керуючи вантажним бетонозмішувачем марки Mercedes-Benz Axor Володимир П. порушив ПДР, а саме не переконався не переконався у безпечності початку руху і наїхав на 80-річного пішохода, який рухався поза межами пішохідного переходу. Внаслідок отриманих травм потерпілий помер на місці ДТП.

Роботодавець має сплатити пів мільйона сім’ї загиблого

Суд визнав Володимира П. винним та призначив йому покарання у вигляді 3 років ув’язнення з позбавленням права керувати авто на один рік. Крім того, суд частково задовольнив цивільний позов родини загиблого, зобов'язавши роботодавця Володимира П. — ТОВ "Паркбудтех" — виплатити компенсацію моральної шкоди: по 100 000 грн кожному з двох синів загиблого та 250 000 грн його дружині.

Також суд постановив стягнути з обвинуваченого 48 тис. грн за проведення експертиз. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, мотоцикліст отримав умовний термін за смертельну ДТП на Львівщині. Крім того, у Львові водій Peugeot на смерть збив пішохода.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності