У Львові лікарі успішно пересадили шкіру 30-річному захиснику з важкими опіками

У Львові лікарі пересадили шкіру 30-річному захиснику з важкими опіками

30-річний Богдан Олійник обпік половину тіла на передовій

У центрі Unbroken пересадили шкіру 30-річному захиснику, який обпік майже 50% тіла на передовій. 30-річний Богдан Олійник отримав важкі опіки тіла, виконуючи бойовий наказ, повідомили у Львівській міській раді.

Лікарі виконали пересадку власної шкіри пацієнта

У травні цього року 30-річний український захисник Богдан Олійник отримав важкі опіки під час виконання бойового завдання неподалік Вугледара на Донеччині. Богдан служив оператором дронів у 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців з літа 2022 року. Нещасний випадок стався, коли Богдан виконував наказ знищити бліндаж та військове спорядження перед відступом. Ворожий снаряд влучив у пальне, і Богдан опинився в центрі пожежі.

“Я просто горів у траншеї і повз назовні, де мене дістали два моїх товариші. Витягнули прямо з вогню, допомогли покинути позицію і викликали евакуацію”, — розповідає боєць.

Після кількох днів у прифронтових госпіталях Богдана доставили до Національного реабілітаційного центру Незламні (Unbroken) у Львові. У нього були опіки майже 50% тіла, переважно глибокі, які вразили ноги, сідниці, руки та обличчя. Лікарі провели пересадку власної шкіри пацієнта з тулуба та тих ділянок рук, які залишилися неушкодженими, на всю задню частину тіла – з найбільш глибокими опіками. Наступним етапом лікування стане поїздка до Німеччини для подальшої реабілітації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності