Депутати не дали грошей на перенесення кондиціонерів з фасаду Личаківської РА

У Львові не дали 100 тис. грн на перенесення кондиціонерів Личаківської адміністрації

На вимогу виконкому кондиціонери мають бути розміщені на тильній стороні будівель

Личаківська районна адміністрація звернулася до міської ради з проханням виділити їм понад 113 тисяч гривень на демонтаж і перенесення кондиціонерів з фасаду будівлі на тильну сторону. Аргументуючи це рішенням виконкому, яке зобов'язує власників та орендарів будівель в історичному ареалі міста прибрати кондиціонери з головних фасадів. Однак, комісія фінансів під час засідання 3 липня, відмовилася виділяти гроші на ці потреби.

Комісія пропонує шукати меценатів

Члени комісії пояснили, що виникла абсурдна ситуація, адже мешканців історичного ареалу Львова штрафують за розміщення кондиціонерів і змушують знімати, а в той час на фасаді Личаківської адміністрації розміщені кілька кондиціонерів. Хоча будівля адміністрації не є пам’яткою архітектури, але розташована вона в історичній частині міста.

Депутатська комісія не підтримала прохання та запропонував адміністрації знайти інші джерела фінансування для цього проєкту, наприклад, мецената. “Це не на часі витрачати 113 тисяч грн на перенесення з одного місця в друге. Зробіть це, але без бюджетних коштів, бо ми за них можемо дрони купити”, — сказав заступник голови комісії Віталій Троць.

До слова, у жовтні 2022 року виконком Львівської міської ради затвердив новий порядок утримання фасадів будинків в історичному ареалі та будівель і споруд, що є об’єктами культурної спадщини поза межами цього ареалу. Згідно з цим рішенням зобов’язали власників та орендарів приміщень або будинків демонтувати з головних фасадів кондиціонери, супутникові антени та інші технічні елементи, які працюють на зовнішній простір.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності