Мотоцикліст отримав умовний термін за смертельну ДТП на Львівщині

За смертельну ДТП на Львівщині мотоциклісту призначили умовний термін

Водій мотоцикла перевищив швидкість і наїхав на жінку, яка стояла на дорозі. Внаслідок отриманих травм потерпіла померла на місці

Сокальський районний суд Львівської області визнав винним мотоцикліста у порушенні ПДР, що призвело до смерті жінки, проте замінив покарання умовним терміном. Про це йдеться у вироку, опублікованому 2 липня у Єдиному державному реєстрі.

Мотоцикліст перевищив швидкість

Як йдеться у вироку, ДТП трапилась 7 квітня 2022 року в селі Хлівчани Червоноградського району. Водій Остап К., керуючи мотоциклом марки FORTE, рухався вулицею Івана Франка з порушенням правил дорожнього руху. Зокрема, він перевищив дозволену швидкість — їхав 65 км/год та керував мотоциклом з несправностями гальмівної системи. Через це Остап К. наїхав на жінку, яка стояла на дорозі. Потерпіла отримала тяжкі тілесні ушкодження і померла на місці ДТП.

Попри те, що в крові обвинуваченого зафіксували 1,26 проміле алкоголю, суд виключив обвинувачення у керуванні мотоциклом у стані алкогольного сп'яніння. Суддя дійшов висновку, що орган досудового розслідування порушив правила збору доказів, зокрема, зразки крові доставили в лабораторію за місяць після випадку. "Суд вважає, що органом досудового розслідування порушено процесуальний порядок відбирання та зберігання біологічних зразків для експертного дослідження,” — йдеться у вироку.

Порушнику призначили умовний термін

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину і розкаявся у скоєному. Остапу К. призначили покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки. "Потерпілий в судове засідання не прибув, про те подав заяву про розгляд справи у його відсутності. Жодних претензій до обвинуваченого він не має, заподіяна шкода йому повністю відшкодована", — йдеться у матеріалах справи. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, у Львові судили п’яного водія Hyundai, який в 11 разів перевищив норму алкоголю в крові. Також лікар Буської лікарні уник покарання за п'яну ДТП з деревом.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності