У Львові з'явився новий громадський простір, створений підлітками

У Львові з'явився новий громадський простір, створений підлітками

Новий громадський простір виготовили за два дні та облаштували біля палацу Гната Хоткевича

Понад 20 молодих людей віком від 12 до 16 років власноруч створили вуличні меблі та ящики для квітів, в які висадили рослини. Новостворений громадський простір виготовили за два дні і облаштували біля палацу Гната Хоткевича. Про це 2 липня повідомили у Львівській міській раді.

Підлітки зробили 6 елементів для сидіння та 6 ящиків для вазонів, в які посадили рослини. “Підбирали такі види, які сприяють збільшенню біорізноманіття в місті та приваблюють комах. Серед них: змієвик — лікарська рослина, просо та стахіс”, — йдеться у повідомленні. 

"Меблі, які ми розробили, розраховані на те, що їх можна модифікувати, совати між собою і робити з них різні конфігурації. Як на простір, в якому нічого не відбувається, мені здається, що було б класно, якби там почали збиратись люди й там можна було б щось проводити. Поруч є палац Гната Хоткевича, де на різні студії збирається багато дітей — це вже активна творча молодь. Нам хотілося б, щоб вони й надалі долучалися для того, щоб оживляти цей простір", — розповіла співзасновниця архітектурної студії Urbanideas Ольга Криворучко. Меблі та рослини стали частиною простору і залишатимуться тут. 

Нагадаємо, у Львові розглядають можливість створення нового громадського скверу на території ринку “Добробут”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності