• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові до 5 років тюрми засудили військовослужбовця за самовільне залишення частини

У Львові до 5 років тюрми засудили військовослужбовця за самовільне залишення частини

У Львові на 5 років тюрми засудили військовослужбовця за самовільне залишення частини

Військовий на три місяці залишив військову частину через “негативне ставлення командування”

Франківський районний суд Львова судив військовослужбовця Дмитра К. за самовільне залишення військової частини на три місяці. Він хотів тимчасово ухилитися від військової служби, йдеться у вироку, який оприлюднили 1 липня в Єдиному державному реєстрі.

Негативне ставлення командування

На суді Дмитро К. повністю визнав свою вину. Він розповів, що з кінця листопада 2023 року і до початку лютого 2024 року не перебував на місці проходження військової служби через “негативне ставлення командування до нього у військовій частині”.

Попри те, що суд визнав щире каяття обвинуваченого та активне сприяння розкриттю злочину, його визнали винним у самовільному залишенні військової частини без поважної причини. Дмитру К. призначили пʼять років позбавлення волі.

До слова, нещодавно у Львові засудили військовослужбовця за дезертирство. Військовий у серпні 2020 року самовільно залиши військову частину і не повернувся. На перших судових засіданнях чоловік не визнавав своєї вини та вказував, що залишив військову частину через проблеми зі здоров’ям. На останньому засіданні все ж таки повністю визнав свою вину і йому призначили покарання у вигляді пʼяти років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності