Володимир Зеленський зі Львова привітав українців із Днем Конституції

Володимир Зеленський зі Львова привітав українців із Днем Конституції

Президент виголосив промову на львівському залізничному вокзалі, на шляху до Брюсселя

Президент України Володимир Зеленський привітав українців із Днем Конституції. Він виголосив свою промову з перону залізничного вокзалу у Львові. Відеозапис привітання президент оприлюднив на своєму Telegram-каналі у п’ятницю, 28 червня.

Володимир Зеленський записав привітальну промову на шляху з Києва до Брюсселя, на зустріч із представниками Європейського Союзу та держав-партнерів. Під час цього візиту президент підписав безпекові угоди з Литвою, Естонією та Євросоюзом.

“Перше слово першої статті нашої Конституції — “Україна“. З перших хвилин війни мільйони людей довели, що для них Україна справді на першому місці. Конституція України — людиноцентрична, а війна Росії проти України — людинонищівна. Путін завдає ударів не лише по нашій землі, щодня він б’є по конституційних свободах українців. Він атакує невід’ємне право на життя, розвиток, достаток, право на власний вибір. Усі права наших дітей, усі, гарантовані Конституцією України, права наших громадян. Право усього нашого народу та нашої країни на мир”, — заявив Володимир Зеленський.

Президент додав, що кожен день нашого спротиву — це боротьба не лише за єдність українських територій, а й передусім за людські права українців.

Нагадаємо, нещодавно Володимир Зеленський прибув з неоголошеним візитом на Львівщину. Піл час свого візиту він вшанував памʼять загиблих воїнів, які поховані на Личаківському цвинтарі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності